• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #100527  autor: Bambo
 30 sie 2006, 21:25
Witam wszystkich!Zwracam sie do was z prosba o wytlumaczenie jednej rzeczy.Gdy przerabiam kawalek mp na wav to wiadomo ze z mega robi sie 4 mega wav-u.Wgrywam ten format do telefonu(s65) i komentarz ze nie mozna otworzyc pliku.Ale kompresujac ten wav w programie np.Sox Qui wychodzi mi pojemnosc 0,5 mega,tekefon podaje dalej format pilku jako wav i odtwarza bez problemu.To czemu zaraz po przerobienu mp na wav nie czyta chociaz w instrukcji jest ze czyta wav-y???Z gory dziekuje za pomoc w rozwiazaniu mojego problemu! :smt006

zawsze do przodu

#100531  autor: wendzior
 30 sie 2006, 21:39
pliki musza byc odpowiednio skonwertowane
ima adpcm 4bity 16000hz 65kbps
najlepszy konwerter do robienia takich dzwonkow to sox, gdyz ma odrazu te ustawienia

telefon jedynie takie cos odtworzy, otworzy jeszcze jak sie nie myle PCM 4 bity 8000hz i chyba 32kbps, ale jakosc jest gorsza od tej wczesniejszej konwersji

nie zrobisz z tego tela odtwarzacza muzyki :( niestety

#100545  autor: Bambo
 30 sie 2006, 22:11
Nie,nie chodzi o zrobienie z niego odtwarzacza.Ale wav przed kompresja ma zaj.....sta jakosc a po kompresji jest lekka kicha.

zawsze do przodu

#100547  autor: Kaczy
 30 sie 2006, 22:16
Bambo pisze:Nie,nie chodzi o zrobienie z niego odtwarzacza.Ale wav przed kompresja ma zaj.....sta jakosc a po kompresji jest lekka kicha.
No na tym polega kompresja- zmiejszając rozmiar tracisz jakość. Nic na to nie poradzisz.

...::: Made for loneliness :::...

#100763  autor: wendzior
 31 sie 2006, 15:23
Bambo pisze:Nie,nie chodzi o zrobienie z niego odtwarzacza.Ale wav przed kompresja ma zaj.....sta jakosc a po kompresji jest lekka kicha.
wiem, ale mi chodzi ze raczej nie posluchasz sobie z niego muzyki.
ale zauwaz ze wav przd kompesją ma 40mb a po 2.
taka juz wada siemensow :(
a mam takie małe pytanko - czy siemensy z mp3 odtwarzają wszystkie mp3? czy tez jakos konwertwowane? wydaje mi sie ze wszystkie, ale...

#100787  autor: Osk92
 31 sie 2006, 16:07
wendzior pisze:
wiem, ale mi chodzi ze raczej nie posluchasz sobie z niego muzyki.
ale zauwaz ze wav przd kompesją ma 40mb a po 2.
taka juz wada siemensow :(
a mam takie małe pytanko - czy siemensy z mp3 odtwarzają wszystkie mp3? czy tez jakos konwertwowane? wydaje mi sie ze wszystkie, ale...
A są jakieś specjalne MP3 :?: Jasne, że wszystkie :|