• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #57548  autor: adamos
 02 mar 2006, 15:24
Witam mam zablokowanego siemensa sx1, przez źle wpisywane hasło elefonu
na wyświetlaczu pisze Phone is blocked, plese enter Phone code"
słyszałem że za ten kod trzeba zapłacić około 50 zeta, nie da się tego inaczej obejść test point generator hasła?

#57582  autor: MarcinK
 02 mar 2006, 16:20
wiec tak, masz 2 mozliwosci
1.kupic ten kos za 50 zeta i cieszyc sie działającym sx1
2.Jest patch który sciaga tą blokade , jest ale mały haczyk, telefonu mozesz juz tylko uzywac do celów multimedialnych jako ze nie bedzie mozliwosc wykonywania połączen oraz wysyłania i odbierania wiadomosci
3. Nie wiem jak sprawa wygląda z testpointem, freia-ą i td , dawno sie w to nie bawiłem, podobno sie komus udalo ale nie ma dowodów

#57583  autor: adamos
 02 mar 2006, 16:22
skąd wziąść ten kod salon siemensa? ale jest on tylko w warszawie a jak mieszkam 300 km od niej, da się załtawić to telefonicznie lub mailowo?
jest też podobno pan wadecki który nie jednej osobie już sciagnąl ale jak złapać z nim kontakt

#57588  autor: luukkaassz
 02 mar 2006, 16:32
Mogą zrobić to zrobić na giełdzie. A jakiego masz SX1? Bo mój kolega po zablokowaniu SX1 Black musiał płacić 100zł bo podobno w nim jest inny soft i chyba dlatego.

#57590  autor: adamos
 02 mar 2006, 16:36
mam siemensa silver

#57592  autor: MarcinK
 02 mar 2006, 16:40
Powinno sie dac telefonicznie lub mailowo, zobaczymy czy nasz kraj jest cywilizowany.
Jak sie nie da, to ja do nich zadzwonie ale o tym pogadamy w ostatecznosci :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

P.S. nie ma róznicy softowej pomiedzy silver a black, byla na poczatku rózniaca ale sprzętowa :wink:

#57594  autor: Vin
 02 mar 2006, 16:43
Kolor do softu nie ma nic do rzeczy :evil:
A co do tej blokady, to chyba będziesz musiał wybulić :|
Albo spróbój napisac maila do siemensa...
Albo powiedz kolegom, żeby się zrzuclili, bo to oni zablokowali :D

#57645  autor: adamos
 02 mar 2006, 19:05
zadzwoniłem do benq-siemens i powiedzili mi że trzeba się zgłosić do autoryzowanego punktu i zapłacić 40 zł :/
Tankian pisze:Powinno sie dac telefonicznie lub mailowo, zobaczymy czy nasz kraj jest cywilizowany.
Jak sie nie da, to ja do nich zadzwonie ale o tym pogadamy w ostatecznosci :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

P.S. nie ma róznicy softowej pomiedzy silver a black, byla na poczatku rózniaca ale sprzętowa :wink:
tankan mozesz dzwonić :)