• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #44684  autor: kkkamil
 14 sty 2006, 19:50
witam.

mam nec-a ale zawsze chcialem miec sx1 :) w zwiazku z tym pare pytan ktorzy mieli przyjemnosc z jednym i drugim i kilka pytan dotyczacych samego sx1:

1. porownanie wyswietlaczy, w nec-y BARDZO mi sie podoba, czy sx1 ma podobna jakosc? i nie chodzi mi tu o porownanie ilosci kolorow itp tylko o popatrzenie i ocene "na oko".

2. nec odtwarza filmy tylko w okienku (widac przyciski sterowania itp) czy sx1 potrafi odtwarzac filmy na pelnym ekreanie?

3. czy przy ogladaniu zdjec w sx1 mozna je powiekszac? brakuje mi tej funkcji w necu.

4. czy sx1 ma diode swiecaca? - w sensie do podswietlania przy robieniu zdjec ale przydatna jako latarka.

5. poprosilbym kilka przykladowych zdjec i filmikow na maila (kkkamil(malpa)poczta.fm).

jak sie komus nasuwa cos w temacie porownania obu tych telefonow to prosze rowniez o info.

pozdrawiam. Kamil

#44693  autor: eone
 14 sty 2006, 20:09
1.widzialem oba wyswietlacze, w necu byl troche ladniejszy, ale w siemensie tez nie jest najgorszy.

2.sx1 moze odtwarzac filmy na pelnym ekranie za pomoca aplikacji pod symbiana

3.tak, nie wiem, czy w standardzie, ale w jakiejs przegladarce graficznej na pewno.

4.nie

5. -

~
jak chcesz miec symbiana to sie zamien, ale mnie nie odpowiada ten siemens, brzydki, klawiatura .. ekhm, bez komentarza %-) a nec jest kozak <yes>

Nokia - Connecting People :-)

#44725  autor: kkkamil
 14 sty 2006, 21:20
nie wiem czy chce symbiana :) nigdy go nie mialem :)
ale nec juz po malu mi sie nudzi, a nie chce zamienic na cos gorszego, a ze nie mam tez za duzo kasy wiec szukam czegos powiedzmy do 500zl.

a siemensy lubie, do dzis mam me45i w szufladzie :)

pozdrawiam. Kamil

#44820  autor: MarcinK
 15 sty 2006, 00:05
Więc tak
1.Jak dla mnie, SX1 ma bardzo przyjemny wyswietlacz, nie meczy wzroku
2. Fabrycznie zainstalowany Real player pozwala oglądac filmy w trybie pełnoekranowym
3.Tak, mozna powiekszac, obracac, oglądać w trybie pełnoekranowym
4.SX1 nie ma diody ani lampki
Zdjęcia nawet fajne wychodzą, jak cos znajde to ci przesle :wink: