• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #36988  autor: Devilish
 22 gru 2005, 23:38
Moglby mi ktos powiedziec, czy mozliwe jest przeniesienie nrów telefonu i SMSów z karty SIM na telefon w siemensie CXV70? Jesli tak to jak to zrobic ;) z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.

#36992  autor: Kaczy
 22 gru 2005, 23:45
Przeniesienie numerów telefonów z SIM na telefon jest możliwe. Robisz to tak:
1. Wchodzisz do książki na SIM-ie
2. Najeżdzasz na jakiś numer
3. Wybierasz Opcje-> Kopiuj wsz. do (i tutaj rys. ksiązeczki)

Zaś do do sms-ów to chyba się nie da. :?
Kiedyś mi na tym bardzo zależało, jednak nie udało mi się tego nigdy dokonać.
Jednak zawsze można przenieść sms-a do archiwum, które fizycznie znajduje się w aparacie.

...::: Made for loneliness :::...

#37007  autor: Frasio
 23 gru 2005, 08:23
Co do numerów to wypowiedział się przedmówca.
Mi się wydaje, że jest możliwość przesłania tych smsów na kompa przez kabel USB. ;)

Obrazek

#37275  autor: Devilish
 23 gru 2005, 23:57
Dzieki, juz wszystko zrobilem :) Przenioslem sms-y do archiwum. Moglby mi ktos jeszcze powiedziec jak powinienem poprawnie ladowac na poczatku telefony ? I jak korzystac z efektów przy zdjeciach? Byc moze moje pytania wydadza wam sie smieszne, ale przed tym telefonem mialem Nokie 3310, wiec moja stycznosc z deko bardziej zaawansowanymi telefonami jest minimalna. Pozdrawiam :)

#37295  autor: Frasio
 24 gru 2005, 08:26
Nie no co do pierwszego ładowania to zdania są różne.
Jedni uważają, że powinno się formować baterię, inni, że nie ma takiej potrzeby. ;)
Osobiście myślę, że nic się nie stanie, jak pierwszy raz rozładujesz do samego końca tel, a potem go będziesz tak z kilkanaście godzin ładował. ;)
O jakie ci chodzi efekty w aparacie?
O sepię, czarno-biały etc.?
Czy o np. tryb nocny.
Bo ja u siebie z niczego nie korzystam. ;)
Bo wtedy są najlepsze zdjęcia.
Jak robisz w trybie nocnym, to nawet w średnio dużej ciemności wyjdzie ci zdjęcie "ziarniste" jeśli wiesz co to ziarno cyfrowe. ;)

Obrazek

#37315  autor: Devilish
 24 gru 2005, 10:31
Wiem co to ziarno cyfrowe :) Chodzi mi wlasnie o sepie, itp. oraz o jakies ramki czy cos - jest to mozliwe? i jeszcze jakby mogl mi ktos powiedziec.. jak moge zmienic w tym telefonie dzwiek przyjscia sms-a ? :D

#37348  autor: Klusek
 24 gru 2005, 12:28
Ustawianie dźwięku na smsa wygląda tak:
Wybierasz sobie jakiś dźwięk -> opcje -> ustaw jako... -> więcej melodii -> wiadomości
Do obróbki zdjęć bezpośrednio na telefonie służy Photo Editor, powinieneś go mieć na telefonie a jeśli go nie masz to masz go tutaj.

Obrazek
Obrazek

#37458  autor: Devilish
 24 gru 2005, 21:15
Dziekuje. Teraz pytanie deko z innej beczki. Kupilem kabel USB przystosowany do tego telefonu, ale niestety oprogramowanie, ktore bylo przy owym kablu, nie jest do tego telefonu, albo po prostu nie potrafie tego ustawic (ten program to Cell Phone Manager). Sciagnalem program Mobile Phone Manager, lecz niestety tez nie widzi mojego telefonu. Moglby mi ktos cos doradzic w tej sprawie? Bylbym ogromnie wdzieczny. Pozdrawiam.

#37467  autor: Klusek
 24 gru 2005, 21:50
W tym temacie był poruszny temet kabla USB, może Ci to pomoże.

Obrazek
Obrazek

#37471  autor: Devilish
 24 gru 2005, 22:05
nic nie dalo...nadal nie wiem jak to zrobic.. :(

#37478  autor: Klusek
 24 gru 2005, 22:16
A korzystłeś z tej strony. Link do niej jest w temacie który Ci podałem a na niej dokładny opis krok po kroku jak zainstalować taki kabel.

Obrazek
Obrazek

#37493  autor: Devilish
 24 gru 2005, 23:02
Zrobilem juz wszystko :-) dzieki za pomoc i przepraszam za klopot ;)

#37497  autor: Kaczy
 24 gru 2005, 23:15
Jaki kłopot?

Po to tu jesteśmy, by pomagać sobie nawzajem :P

#37548  autor: Devilish
 25 gru 2005, 13:59
Dobra, jeszcze jedna sprawa bedzie, skoro tacy chetni do pomocy jestescie :D probuje wyslac mms-a do pewnej osoby (w sieci orange, na telefon N 6230i) i pokazuje mi sie informacja: "Błąd sieci lub konfiguracji!". W info mam napisane: "Brakujące ust.: Dane CSD - Nr telef.(opcja)" - co mam z tym zrobic? ;]

#37551  autor: Kaczy
 25 gru 2005, 14:06
No trzeba skonfigurować GPRS i przede wszystkim go włączyć :twisted:

Jeśli masz telefon w orange to wejdź na stronkę http://ustaw.orange.pl/ i wybiesz swój model telefonu.
Za chwilkę na Twój nr przyjdzie info, że zostały wprowadzone nowe ustawienia. :mrgreen:

#37553  autor: Devilish
 25 gru 2005, 14:26
Konfiguracja Internet po CSD
Konfiguracja Internet po GPRS
Konfiguracja MMS
Konfiguracja WAP po CSD
Konfiguracja WAP po GPRS

Co mam z tego ustawiac? :]

#37554  autor: Kaczy
 25 gru 2005, 14:29
W sumie możesz wszystko :mrgreen:

Żeby wysyłać MMS to robisz 'Konfiguracja MMS'

W ogólnym skrócie można powiedzieć, że reszta jest do tego, żeby skonfigurować łączenie się z intenertem przez komórkę, bądź z użyciem komórki.

Może kiedyś będziesz tego potrzebował, jeśli będziesz chciał sobie coś sprawdzić na wapie :twisted:

#37555  autor: Devilish
 25 gru 2005, 14:33
MMSy juz konfigurowalem :> czyli pozostaje mi wlaczenie GPRS podczas wysylania mms-ów ;)

#37556  autor: Kaczy
 25 gru 2005, 14:36
No tak- tylko, żeby móc odebrać MMS-a to też musisz mieć włączony GPRS, dlatego najlepiej go włączyć na stałe.
No chyba, że nie chcesz dostawać MMS-ów :twisted:

#37558  autor: Klusek
 25 gru 2005, 14:38
Bez właczonego GPRSu będziesz dostawał tylko powiadomienia o MMSie, będziesz musiał właczyć GPRS i pobrać MMSa. Jeżeli martwisz się tym, że przy właczonym GPRSie czas czuwania się zmniejszy to nie potrzebnie, bo z mojego stanu wiedzy wynika, że właczenie lub wyłączenie GPRSu nie mam znaczącego wpływy na czas czuwania.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2005, 14:47 przez Klusek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek