• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #35388  autor: Vin
 16 gru 2005, 20:07
Nie widze ich opisów na telepolis, nie widze ich na stronach siemensa :s :shock:
a jest ich z 8 modeli jeśli się nie myle

#35390  autor: pawelek32
 16 gru 2005, 20:10
bo to nie telefony, tylko babskie gadżety

z poważaniem

#35391  autor: Vin
 16 gru 2005, 20:13
ale i tak powinien być opisany

a np Xelibri 5 nie jest babski

#35406  autor: mation
 16 gru 2005, 21:29
napisz na PW do Witka to moze sie poprawi

#35420  autor: Klusek
 16 gru 2005, 22:22
Siemens około półtora roku temu przestał produkować telefony Xelibri, powodem było zbyt małe zainteresowanie ze strony klientów. Na rynku pojawiło się tylko 8 modeli tych telefonów.

Xelibri to była oddzielna gałąź produkcji Siemensa, na tyle oddzielna, że żaden z telefonów nie miał loga Siemensa tylko napis Xelibri. Przez projektantów został nazwany Fashion Phone czyli telefon służący bardziej jako modna ozdoba i dodatek, z tego powodu nie były one zbyt zaawansowane technicznie, ale nie taki był ich cel.

Tak jak jakieś modne gadżety miały pojawiać się co roku w dwóch kolekcjach: wiosennej i jesiennej, w każdej po cztery aparaty, ale z racji małego zainteresowania skończyło sie tylko na dwóch kolekcjach.

Telefony te nigdy nie były dostępne u operatorów ani nie były sprzedawane z aktywacją. Można je było nabyć w salonach mody, butikach itp. Nigdy także nie trafiły one oficjalnie do Polski.

Pełna kolekcja i specyfikacja telefonów Xelibri

Obrazek
Obrazek

#35440  autor: MarcinK
 17 gru 2005, 08:32
hmmm pozwole sobie troche sprostowac to co napisał Klusek
Owszem Xelibri to oddzielna marka siemensa
na froncie jest napis xelibri ale juz na pokrywie baterii jest wytłoczone Siemens
a ostatnio były do kupienia w niemickim Real-u za 40 euro kupiłem siostrze xelibri 7 :-D

#35477  autor: Klusek
 17 gru 2005, 13:08
Tankian pisze:hmmm pozwole sobie troche sprostowac to co napisał Klusek
Owszem Xelibri to oddzielna marka siemensa
na froncie jest napis xelibri ale juz na pokrywie baterii jest wytłoczone Siemens
a ostatnio były do kupienia w niemickim Real-u za 40 euro kupiłem siostrze xelibri 7 :-D
Bardzo możliwe, że tak jest, bo nigdy żadnego z Xwlibri nie miałem w rękach i wszystie informacje na ich temat mam z drugiej ręki :)

Obrazek
Obrazek