• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #14747  autor: mol
 30 sie 2005, 09:33
Mam pewien problemik otóż mój kumpel ma oryginalny kabel do Siemensa na port szeregowy (chyba tak to sie nazywa) no i gdy mi go pożyczył wszystko działało pięknie. Gdy pożyczyłem od drugiego kumpla kabel ale już nie oryginalny(USB) to mój telefon jest w menadżerze urządzeń ale nie umiem się z nim polączyć. Ja mam Win XP a kolega z nieoryginalnym kablem ma Win 98. Nie wiecie może dlaczego tak się dzieje???

#14782  autor: Kamel
 30 sie 2005, 12:41
Zainstalowałeś sterownik PL2303 do tego kabla USB ? Gdy zainstalujesz ten sterownik musisz zmienić w ustawieniach programu MPM, aby program z telefonem łączył się z portem COM. Musisz wybrać dodatkowy com, który będzie dodany po instalacji sterownika, czyli np. może być com 3 lub 5. Kabel usb jest symulowany na com'a.
Jak coś to masz na tej stronce sterownik - http://www.gsm2pc.pl/

#14801  autor: mol
 30 sie 2005, 14:05
Dzięki za pomoc :-)

#23851  autor: pol_bezel
 09 paź 2005, 18:43
kurde molu ty jeden wiesz bo trza bylo kupic porzadny kabel a nie scierwo na allegro hehehe no nie zart ale jak ci chodzi to jest git :)