• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#60687  autor: Osk92
 13 mar 2006, 21:55
No oki to napiszę :wink:

Zaczniemy od pudełka. Nie mieszczą się do niego wszystkie karty, książki obsługi (są 2x po polsku z czego jedna grubsza od drugiej a jest to samo :|, 1x angielsko-niemiecka chudsza od tej cienszej po polsku (przynajmniej na oko :wink:). No mniejsza, bo nie o to mi chodziło.
Oprócz podstaw, bateria, łądowarka, telefon :D i te nieszczęsne papiery nie ma nic !
A przydałaby się chciaż karta 32MB, bo pamięci jest mega mało (moze zrobić tylko 15 zdjęć na jakości Premium :o) Do użytku wolnego jest 8.29MB z czego 2 tam ileś MB zostaje po wgarniu Siemensowkich tapet itp.

Kolejna sprawa- przyzwyczajenie z C65 zdjęcie, które robie normalnie powinno zapełnić całą tapetę- tym czasem w tym telefonie mam wąziutki paseczek w, którym prawie nic nie widać o jakości TAPETA. Przy zrobieniu zdjęcia "normalną" jakością zostają dwa paski u górze i na dole a tapeta jest szerokim paskiem na środku- jedyny plusem ustawienia TAPETA jest to, że wchodzi on jeszcze na pasek z szybki skrótami- czyli tapeta jest na calutkim ekranie.

Następnie to dość wolny bluetooth jak juz pisałem do kamila1221- ale ważne że jest i mnie to cieszy 8) Telefon jest dość duży ale mi to nie przeszkadza- lubie czuć, że mam coś w ręce :wink: Plastikowa obudowa jest lekka :P Trochę tandetne są te połyskowe emblematy na górze- może jak dla mnie zbyt "luksusowe". Poza tym brzydkie menu, koniecznie je zmienie jak dosatnę kabel- trochę nauki i sobie poradzę :wink: No i dość słaby aparat jak na te 1.3 MPix ale mnie to w zupełności starcza- najwazniejsze że mam swoje marzenie i że nie wykosztował mnie on za dużo. Brakuje troszkę diodki led jako "flesz".

Plusy to oczwyście duży, czysty wyświetlacz (do czasu), b. wygodne klawisze, T9 w którym jak pisze po polsku to mam nadal jednego SMS-a a nie jak w C75 po pierwszej literce już piszę 2 (no może trochę przesadziłem :wink:), bluetooth i irda razem b. fajna sprawa na, której mi zależało :] MP3 choć podobno się tną- oby jak najmniej, Push To Talk choć to w polsce nie działa :smt005 :evil:, fajnie też że jest białe podświetlenie, NO I JEST TO SIEMENS ! Miłość jest piękna :wink: wierny jestem tym telefonom i oby tak zostało :)

Jak mi się coś przypomni to napiszę. Pozdrawiam i życzę miłej lektury :wink:
Jeszcze jako ciekawostka dodam, że pisząc dość dużą krytyke na niego ani razu usmiech nie zszedł mi z twarzy :):) A cały czas ktoś mnie dobija, ze to shyt itp
Pozdrawiam :smt006

EDIT: Fakt, joy jest trochę mały- zwłaszcza niewygodny podczas poruszania się w górę. Ale kwestia przyzwyczajenia. Filmiki maks. 37 sekund- przynajmniej u mnie może nowy soft to zmienia.

#60690  autor: kamil1221
 13 mar 2006, 22:08
Osk92 pisze:No oki to napiszę :wink:

A przydałaby się chciaż karta 32MB, bo pamięci jest mega mało (moze zrobić tylko 15 zdjęć na jakości Premium :o) Do użytku wolnego jest 8.29MB z czego 2 tam ileś MB zostaje po wgarniu Siemensowkich tapet itp.

Następnie to dość wolny bluetooth jak juz pisałem do kamila1221- ale ważne że jest i mnie to cieszy 8) Telefon jest dość duży ale mi to nie przeszkadza- lubie czuć, że mam coś w ręce :wink: Plastikowa obudowa jest lekka :P Trochę tandetne są te połyskowe emblematy na górze- może jak dla mnie zbyt "luksusowe". Poza tym brzydkie menu, koniecznie je zmienie jak dosatnę kabel- trochę nauki i sobie poradzę :wink: No i dość słaby aparat jak na te 1.3 MPix ale mnie to w zupełności starcza- najwazniejsze że mam swoje marzenie i że nie wykosztował mnie on za dużo. Brakuje troszkę diodki led jako "flesz".

[/i]
No co ty gadasz on nie jest taki duzy - jest mniejszy od mojego sagema.
Co do bluetootha - on nie jest wolny tylko ja nie wiedzialem jak go obsluzyc (bo zupelnie inaczej jest w moim sagemie) - ale jest bluetooth i tosie liczy.
A co do obudowy moja tez tak sie blyszczy i jak mam brodne paluchy to sie szybciej brudzi - wiec nie przejmuj sie !!!
Telefon jest git tylko mogli dac troszke wiekszy wyswietlacz.
A co do zestawu to tez nie jest zle - ja dostelem ladowarke, baterie, telefon i sluchawki - nie jest zle!!
:smt006

#60694  autor: Osk92
 13 mar 2006, 22:35
kamil1221 pisze:
Osk92 pisze:No oki to napiszę :wink:

[/i]
No co ty gadasz on nie jest taki duzy - jest mniejszy od mojego sagema.
Co do bluetootha - on nie jest wolny tylko ja nie wiedzialem jak go obsluzyc (bo zupelnie inaczej jest w moim sagemie) - ale jest bluetooth i tosie liczy.
A co do obudowy moja tez tak sie blyszczy i jak mam brodne paluchy to sie szybciej brudzi - wiec nie przejmuj sie !!!
Telefon jest git tylko mogli dac troszke wiekszy wyswietlacz.
A co do zestawu to tez nie jest zle - ja dostelem ladowarke, baterie, telefon i sluchawki - nie jest zle!!
:smt006
:) Bluetooth jest dość wolny ;) Ponoc to taka szybka metoda a chodzi jak IrDA no ale jak napisałeś- najważniejsze że jest :)
Co do wielkości to tak jak mówiłem on jest dość duży, w porównianu do takiego C65 chociażby ;) Ale to dobrze, czuje że jest. Obudowa- właśnie brudzą się dość szybko te części od paluchów- nie przejmuję się :P mógłby być beżowy to bym nie miał takich zastzreżeń :smt005 Wyświetlacz mi wystarcza ;)
Oo kumpel miał w zestawie zamiast słuchawek USB... coś za coś. No trudno dokupi sie :)
Dla mnie to jest w ogóle full i rarytas po C65 chodź już widze pewne braki. Mam nadzieje że wytrzymam te następne 2 lata z nim. :wink:

[ Dodano: 2006-03-14 13:10 ]
Telefonik sprawuje się b. dobrze. Wczoraj już go 2 raz formatwoałem (tzn. w nocy).
Soft to SW 12 variant A 408.
Póki co sie nie tnie, dla mnie jest prosty w obsłudze, wyświetlacz ładnie pokazuje jest całkiem soczysty :) Jestem b. zadowlony 8)

Teraz parę zdjęć. Nie wiem czy uda mi się filmik wysłać ale zobaczymy ! (niestety nie pamietam w jakiej rozdzielczośc były robione poszczególne zdjęcia- wyjdzie w praniu na imageshacku™)
Obrazek
(3x lub 2x zoom 640x480- chyba najlepsza rozdzielczość, szkoda, że nie ma słońca to by lepiej wyszło)
(największe przybliżenie czyli zoom x5)
Obrazek

Obrazek
(bez zoomu, moja siora, zdjecie robione w domu przy domowym oświetleniu, trochę po 17)

Obrazek
(nie wiem jakie przybliżenie, mój piesio, zdkjęcie w domu)

zdjęce z E398 dla porównania z CX75 (niestety wyszło lepiej niż w Siemensie :P :( :evil:)
E398: Obrazek
CX75: Obrazek

Filmiku mi się nie udało zgrać przez motorolę- kupię kabelek do Siemensa to pokombinuje :wink:

Jak macie jakieś pytania to dawajcie :)
Aaa rzecz która mnie zaskoczyła- nie ma kluczyka do obudowy czy to oznacza, że się jej nie ściąga ? Chyba tak, bo w instrukcji o tym nic nie piszą :D

#60872  autor: NuLL
 14 mar 2006, 20:36
Ladna siostre masz :D

A sluchawki chociaz do niego daja ? Jesli nie proponuje jakis konwerterek i podlaczyc sobie jakies zewn sluchawki - bedziesz mial lepsza jakosc dzwieku :)

Pozdrawiam :-)

#60880  autor: Osk92
 14 mar 2006, 20:47
Na usprawiedliwienie CX-a dodam zę fotki robione w jakości WYSOKA, tlyko zdjęcie siory było na PREMIUM. Nic takiego ale lepiej brzmi :wink:

NuLL- Dzięki :wink:
No nie, nie dają. Parę przyzwyczajeń będę musiał zmienić ale przynajmeniej jakas nowośc :P
Póki co szukam karty pamięci- najważniejsza w tej chwili. Ile to może kosztować chociażby 32MB :?:
Na fonie jest mnóstwo gier z, których rządzą Wormsy i Siemens Music Pinball :P
Mam ładny wiśniowo-czarny motyw (standardowy). W sumie największą wadą to jest ten abonament :? Wolałbym wrócić do swojego Heyaha :smt010

#60883  autor: kamil1221
 14 mar 2006, 20:58
Osk92 pisze: W sumie największą wadą to jest ten abonament :? Wolałbym wrócić do swojego Heyaha :smt010
No co ty gadasz - jak ja bym mogl miec taki abonament w Erze to bym byl w 7 niebie
:arrow: ach te darmowe smsy do ery,
:arrow: ach te darmowe mmsy do ery,
:arrow: ach te 40 minut zamienialnych na 160 smsow.
Ja bym tak chcial - ale po pierwszym rachunku rodziceby mnie wyeksmitowali z domu !!! :wink:
Bedzie dobrze !!! :D A do tego masz super telefon !!!

#60891  autor: Gela
 14 mar 2006, 21:48
Karta 32MB za dużo to nie bedzie kosztowała ;) I jak bedziesz kupował karty pamieci to sprawdz przed kupnem NAPIĘCIA :!: Mój brat kupił 512MB i musiał zwrócic bo mu nie chodziła w 6630.

#60979  autor: Osk92
 15 mar 2006, 15:28
OK. Dzięki Gela za info.
Mimo to mam parę pytań. Czy karta RS MMC z S65/S66 będzie działać na moim CXie ?
Bo bezpośrednio do mojego nie widzę a do eSek są.
Najmniejsza jaką karta widziałem miała 128MB w necie za 57zł :smt005 :wink:

#60986  autor: Klusek
 15 mar 2006, 15:54
Osk92 pisze:[...]Czy karta RS MMC z S65/S66 będzie działać na moim CXie ?
Bo bezpośrednio do mojego nie widzę a do eSek są. [...]
Tak, będzie działać, bo to są te same karty.

Obrazek
Obrazek

#61612  autor: Osk92
 18 mar 2006, 12:04
Ok, dzięki klusek :)

Ale teraz mam problem. Siemensowcy wiedzą, że przed każdym zadzownieniem jest takie turururu... Otóż jak dzwonię do: Ery, Orange, Heyah to ja mam to turururu trzykrotnie.
I raz łapie przy drugim tururu raz przy 3 a jeszcze kiedy indziej przy normalnym pierwszym sygnale. Miałem coś takiego wczesniej w C65 ale mu przeszło...
Wiecie co to może być ?
Z rzeczy przy, których grzebałem to w telefonie nic poza zmianami motywów i dzwonków.
Za to jeśli chodzi o sieć to w erze jest możliwość sterowania swoim kontem przez neta- sprawdzania dupereli takich tam.
No i wyłączyłem sobie poczte i włączyłem usługę, że, kiedy będę chciał to będe miał zastrzeżony numer kodem #31#- wiecie o co chodzi :?
Bo jestem trochę zmasrtwiony :smt010

#61613  autor: Kaczy
 18 mar 2006, 12:13
Osk92 pisze: No i wyłączyłem sobie poczte i włączyłem usługę, że, kiedy będę chciał to będe miał zastrzeżony numer kodem #31#- wiecie o co chodzi :?
Bo jestem trochę zmasrtwiony :smt010
To oznacza, że jak będziesz dzwonił do kogoś, to ta osoba nie będzie widziała Twojego numeru.
W zależności od operatora można to zmienić nawet w menu telefonu

...::: Made for loneliness :::...

#61658  autor: Klusek
 18 mar 2006, 14:41
Z tym turururu szczerze przyznam to nie czego to zależy, ale raczej nie od telefonu tylko od sieci, bo kilkukrotnie zdarzyło mi się, że i u mnie i u kolegi w tych samych momentach (oba telefony w Orange) telefony przed połączeniem kilkukrotnie robiły "turururu" :)

Wiem za to o co chodzi z tym kodem :)

Jeżeli masz masz włączoną prezentację własnego numeru czyli Twój numer wyświetla się osobie do której dzwonisz to możesz przed wybieranym numerem wpisać kod #31# np. #31#602123456 dzięki czemu tej osobie jednorazowo nie wyświetli się Twój numer.

Natomiast jeśli masz wyłączoną prezentację własnego numeru czyli, że Twój numer nie wyświetla się osobom do których dzwonisz to możesz przed wybieranym numerem wpisać kod *31# np. *31#602123456 a ta osoba jednorazowo zobaczy Twój numer.

Obrazek
Obrazek

#61723  autor: Osk92
 18 mar 2006, 17:48
Z kodami to ja wiem o co chodzi- mówić mi nie musicie bo sam to ustawiałem.
Mi chodzi tylko o to, że nie panuje nad tym turururu, bylem w erze koleś nic nie poradził :?

EDIT A co do tych kodów to moja wina, bo ja źle sformułowałem. Doskonale wiem o co z tym chodzi 8)