• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #86751  autor: rozoomek
 20 lip 2006, 13:12
Mam problem z moim siemensem, a konkretnie obudową... od jakiegoś czasu zaczęła strasznie skrzypieć przy naciskaniu(a naciskam mimowolnie w trakcie pisania smsów). Telefon jest dosyć nowy, ma jakiś miesiąc,wciąż jest na gwarancji(ale nie wiem czy obejmuje ona skrzypienie obudowy...). Zaraz po zakupie tylni panel obudowy był przytwierdzony do telefonu niemal 'na amen', tj. bardzo ciężko się go zdejmowało. Próbowałem ściągać kilkakrotnie obudowe, wyjmować baterie itd. ale w środku wygląda że wszystko jest ok... co robić? czy kupno nowej obudowy coś zmieni?

#86764  autor: przemek910
 20 lip 2006, 13:50
jest to normalne przy obudowach które można zmieniać. Można zauważyć że Nokia 3110 ( :lol: ) ma nie zmienną obudowę i w niej nic nie skrzypi ]:->. Chcesz to kup ale wg mnie będize po mieisącu to samo. Spróbuj jeszce podłożyć coś pod tylni panel - np chusteczkę lub kawałek papieru. Tylko tak żeby się dało zamknąć - nie powinno już skrzypieć. choć cholera wie co z tymi Siemensami :lol: Nie to był żart, jak coś podłozysz nie powinno już skrzypieć ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#86777  autor: Osk92
 20 lip 2006, 14:14
W moim CX-ie (a jakby nie patrzeć jest to teefon pozycjonowany klasę wyżej) jest tyle osobnych mniejszych i wiekszych części plastiku (o tragicznej jakości), że nie da rady by nie trzeszczał- według mnie nie powinno mieć to miejsca ale co tam i tak go kocham :smt007

Raczej nic z tym nie zrobisz- Siemensy tak mają :wink:

BTW: Kindzior- C75 nie był tworzony pod ściąganie obudowy, tak samo jak mój CX. Każdy wie, że można to zrobić jednak jest to ryzykowne i w instrukcji nawet o tym nie wspominają :D

#86778  autor: rozoomek
 20 lip 2006, 14:16
Dzięki kindzior, kawałek chusteczki pomógł :)
C75 nie był tworzony pod ściąganie obudowy, tak samo jak mój CX. Każdy wie, że można to zrobić jednak jest to ryzykowne i w instrukcji nawet o tym nie wspominają
Akurat w instrukcji C75 jest opis jak ściągać obudowe :) Poza tym, niby jak bez ściągania włożyć karte SIM? :P

#86779  autor: przemek910
 20 lip 2006, 14:18
Osk92 chodzi mi o ten panel gdzie jest bateria itp. sam miałem przypadek gdzie musiałem dawać między klapke a baterie chusteczke bo bateria sobie dryndała tam i fon się wyłączał :lol:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#86780  autor: Osk92
 20 lip 2006, 14:19
rozoomek pisze: C75 nie był tworzony pod ściąganie obudowy, tak samo jak mój CX. Każdy wie, że można to zrobić jednak jest to ryzykowne i w instrukcji nawet o tym nie wspominają
Akurat w instrukcji C75 jest opis jak ściągać obudowe :) Poza tym, niby jak bez ściągania włożyć karte SIM? :P[/quote]

Chodziło mi o ściąganie obu paneli- przedniego i tylnego. Tak wyszło, że w C75 tylny panel to także klapka na baterię i kartę SIM więc nie da rady jej nie zdjąć :-D

Aaa zresztą, wszystko jest nieważne :P

#86846  autor: szczeka
 20 lip 2006, 19:34
ja korzystam z dwoch c75. jeden ma jakis miesiac, zadbany, kupiony, jako nowka etc. zadnej ryski, ale jednak obudowa skrzypi. a drugi polroczny, dosc porysowany, upadl pare razy i nic nie skrzypi.wymiana obudowy na pewno rozwiaze problem, ale czy na dlugo?