• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #67026  autor: ologon
 12 kwie 2006, 15:45
od pewnego czasu gdy kupiłem nową klawaiturkę nie mogłem wyłączyć telefonu za pomocą przycisku a musiałem robic to w sposób-wyciągania baterii..teraz gdy właczam telefon on sie tylko swieci i na nic nie odpowiada....:/ tylko sie świeci...a ni pinu wpisać ani nic...:/

#67027  autor: l3p
 12 kwie 2006, 16:03
Udaj sie do jakiegos serwisu. Uwazam, ze to bedzie najlepsze rozwiazanie. Jezeli klawiaturka w pelni nie dziala to napewno jest nie oryginalna i dlatego. Najlepiej jest kupywac akcesoria oryginalne ewentualnie renomawanych firm produkujacych je. A teraz nie odpowiada hmm to moze byc przyczyna softu. Udaj sie do serwisu.

#67030  autor: Kaczy
 12 kwie 2006, 16:19
Może być tez inny problem.

Kiedyś u ojca w S55 wymieniałem klawiaturę. Rozkręciłem bydlaka, zamontowałem klawisze i skręciłem spowrotem.
Efekt podobny do tego co napisał ologon. Pomogło poluzowanie śróbek, które za mocno skręciłem :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

#67041  autor: Irek
 12 kwie 2006, 16:48
Racja klawisze mogą być źle wyprofilowane, miałem coś takiego kiedyś przy jakiejś Nokii, sam musiałem docinać wszystko skalpelem! Prosta zasada, lepsza jest droższa renoma niż tani bubel!

"And one more thing..."