• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#31733  autor: MarcinK
 23 lis 2005, 21:14
ustawic kanał 050 w wiadomosciach CB
wystarczy instrukcje poczytac :wink:

#31737  autor: Vin
 23 lis 2005, 21:23
ale co potem mam te wiadomości CB i w nich jest:

(takie do zaznaczenie tu jest)kanał
czytaj nowe CB
lista tematów
(takie do zaznaczenie tu jest)Auto wyświetlenie
(takie do zaznaczenie tu jest)Lista tematów
wybór języka

kurde nie wiem co tu zaznaczyć :!:

ale wiadomości CB w ustawieniach??

#31746  autor: Klusek
 23 lis 2005, 22:00
Wiadomości -> Ustawienia -> Usługi CB
"ptaszki" przy "Kanał" i "Auto. wyświetlanie
Lista tematów - Dodaj kanał 50, możesz go nazwać jak Ci się tylko podoba.
Wybór języka -> Wszyst. języki

A na sam koniec proponuje postudiowanie instrukcji obsługi :)

Obrazek
Obrazek

#32213  autor: Vin
 27 lis 2005, 19:47
A czy da sie wyświetlić jakieś inne rzeczy :?:

#32220  autor: Klusek
 27 lis 2005, 19:55
Jeżeli chodzi o kanały informacyjne to Orange i Plus nadają tylko na kanale 50, natomiast Era ma jeszcze kilka dodatkowych kanałów na których są rożne informacje, ogłoszenia, dowcipy itp. Numery kanałów musisz poszukac sobie na stronie Ery.

Obrazek
Obrazek

#32221  autor: Vin
 27 lis 2005, 19:59
A czy te usługi są bezpłatne :?: bo mi ostatno zaczęło mi tajemniczo pieniędzy ubywać :?
Ostatnio zmieniony 27 lis 2005, 20:01 przez Vin, łącznie zmieniany 1 raz.

#32222  autor: Klusek
 27 lis 2005, 20:01
VINAMP pisze:A czy te pozostałe usługi są bezpłatne :?:
Czytanie jest bezpłatne. Jeśli byś chciał zamieścić własne ogłoszenie lub wysłać dowcip lub cokolwiek innego to płacisz.
Cytat ze strony Ery
Era pisze:Skonfiguruj telefon i aktywuj kanały SMS! więcej>> Bezpłatnie będziesz otrzymywać wiadomości tekstowe, zależnie od Twojej lokalizacji oraz wybranego kanału SMS.
Tutaj więcej na temat samych kanałów. Ubywanie pięniędzy z konta nie ma rzaczej związku z tą usługą. Może ktoś w domu podkrada Ci telefon albo lunatykujesz ;) Nie zamawiałeś żadnej płatnej usługi? Może korzystasz z serwisów SimExtra a za to też się płaci. Może płacisz za korzystanie z GPRSu?
Ostatnio zmieniony 27 lis 2005, 20:25 przez Klusek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#32223  autor: Vin
 27 lis 2005, 20:02
Ubywa mi jakieś 50 gr na dzień

#61682  autor: szczeka
 18 mar 2006, 15:51
sorry, ze odswiezam, ale zrobilem tak jak Klusek napisal i zadzialalo ;) ale...ten napis RADOM mi sie, co jakis czas zmienia w '----------------------', jak zrobic, zeby bylo caly czas Radom, a nie jakies '---------------' sie pojawialo? ;-)

#61687  autor: Klusek
 18 mar 2006, 15:55
szczeka pisze:sorry, ze odswiezam, ale zrobilem tak jak Klusek napisal i zadzialalo ;) ale...ten napis RADOM mi sie, co jakis czas zmienia w '----------------------', jak zrobic, zeby bylo caly czas Radom, a nie jakies '---------------' sie pojawialo? ;-)
Tylko patchem, inaczej nie da się tego pozbyć, to jest po prostu oznaczenie końca widomości CB.

Obrazek
Obrazek

#61693  autor: Frasio
 18 mar 2006, 16:02
VINAMP pisze:Ubywa mi jakieś 50 gr na dzień
SimExtra ;)

Ja chciałem cos zobaczyć w programie, zobaczyłem (w Simextra) 61 gr(50+VAT) mi ubyło.
To samo na następny dzień (też sprawdzałem ;)).

A taki mały OT.
Wiem że nie ten dział, ale ten temat. ;) Czy w SE też sie da wyświetlić inny kanał nić 050?

Obrazek

#61695  autor: Klusek
 18 mar 2006, 16:07
Frasio pisze: [...]A taki mały OT.
Wiem że nie ten dział, ale ten temat. ;) Czy w SE też sie da wyświetlić inny kanał nić 050?
Na pewno się da jeśli tylko sieć udostępnia informacje na innych kanałach.

Obrazek
Obrazek

#61698  autor: Frasio
 18 mar 2006, 16:11
O chyba znalazłem.
Sorki za OT'a.
Tak przy okazji, to chodziło mi o to jak to zrobić, ale chyba znalazłem. ;)

Obrazek

#61702  autor: szczeka
 18 mar 2006, 16:19
Frasio, jakbys sobie nie poradzil, to Ci wieczorem moge napisac, jak to zrobic, bo ja sobie poradzilem z tym, jak cos to moge Ci wieczorem dokladnei napisac, co i jak ;)

dzieki Klusek, za taka szybka odpowiedz :-)