• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #35726  autor: matej122
 18 gru 2005, 18:22
Witam wszystkich jest problem nie mogę/umiem wgrać nowego softu do sx1 nie wiem czy mam kabel oryginalny czy nie i nie wiem gdzie się to sprawdza i czy to ma jakieś znaczenie. Ściągnąłem z oficjalnej strony wersje softu 12 i jak podłączam telefon to wyskakuje: „nie wykryto telefonu" a jak se przerzucam dzwonki to idzie wszystko pięknie. Może mi ktoś dokładnie powiedzieć jak zrobić żeby zadziałało??

#35895  autor: Osk92
 18 gru 2005, 22:03
A jaki masz kabel COM czy USB... bo z tego co sie orientuję z USB o wgraniu softa możesz marzyć :wink:

#35901  autor: MarcinK
 18 gru 2005, 22:23
wiec tak:
kabel orginalny ma napis siemens i powinien byc to kabel USB dtc-540 (o ile dobrze pamietam)
2. Tylko tym orginalnym kablem da sie aktualizowac firmware
3.Sciagnołes wersje 12, podejrzewam ze masz juz werscje 14 albo PTC_Black lub centertel
4.Olej orginalny update tool, zapraszam po winswup czyli wersje serwisową na www.siemens-mobiles.org
Jezeli masz jakiekowliek pytania, pisz na PW, postaram sie pomóc :-)