• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #33515  autor: pawelek32
 06 gru 2005, 16:33
mam obecnie SE k700 i istnieje możliwość właśnie na sx1.
nie miałem doczynienia z owym sx'em. jakie ma funkcję to wiem. niewiem natomiast jak się sprawuje w codziennym użytkowaniu.
jak się ma w stosunku do k700 (w którym lepsza jakość):
- odtwarzacz mp3
-radio
-filmy
-ogólnie wyświetlacz
-awaryjność?

z góry dzięki

z poważaniem
 #33525  autor: piotrz
 06 gru 2005, 17:10
pawelek32 pisze: - odtwarzacz mp3
-radio
-filmy
-ogólnie wyświetlacz
-awaryjność?

z góry dzięki
nie miałem zbyt długiego kontaktu z k700, ale miałem za to z sx1 i:
mp3 na głośniku są ok., tylko nie ma w nich wogóle basu.Na słuchawkach jest bardzo dobrze, są basy i soprany, muzyka leci dość głośno i jest czysty dźwięk. co do programu to on nie jest już taki dobry. najbardziej denerwowało mnie w nim to, że nie można było wyszukać piosenki po nazwie, tylko trzeba było wachlować i wachlować tym dżojstikiem, by znaleźć w końcu piosenkę.
radia u siebie często nie używałem, ale czase potrafiło zgubić stację (szczególnie w autobusie)
o jakie filmy ci chodzi? te nagrywane, czy odtwarzane?
ogólnie wyświetlacz-hmm..mimo, że 6500kolorów, to obraz nie był jakoś powalająco piękny.ale ogólnie źle nie było.
awaryjność nie istnieje :wink: :-D

#33526  autor: pawelek32
 06 gru 2005, 17:13
interesuje mnie jakość filmów nagrywanych jak i odtwarzanych.

z poważaniem

#33531  autor: piotrz
 06 gru 2005, 17:23
daj emaila to ci prześlę jeden nagrany :)

#33536  autor: pawelek32
 06 gru 2005, 17:40

z poważaniem

#33537  autor: Osk92
 06 gru 2005, 17:50
Mimo, że Siemensy są świetne i nie mam nic przeciwko nim to bardzo ostrożnie bym podchodził do takiej zamiany. Brat koleżanki ma i mu sie cały czas sypie- nie jest z tego zadowolony. Ale kwestia dziennego użytkowania nie robi sprawy jest to normalne i proste w obsłudze mimo dziwnego rozmieszczenia. K700i to bdb. telefon więc chyba bym przy nim został :wink:

#33538  autor: piotrz
 06 gru 2005, 17:52
poszło! (może i on jest trochę nieudany i w ciemnościach, ale zawsze... :wink: )

#33540  autor: pawelek32
 06 gru 2005, 18:40
dzięki za film. cudowna jakość to nie jest. albo komuś ręka mocno się drżała albo k700 lepszy

z poważaniem

#33551  autor: piotrz
 06 gru 2005, 19:40
troche ten film robiłem z ukrycia, więc dlatego tak mocno poruszany jest...
mam jeszcze drugi, lepszy, ale tamten jest kręcony w nocy... :?

#33555  autor: pawelek32
 06 gru 2005, 19:51
jakość zdjęć czy filmów na PC nie jest dla mnie taka istotna.
sx1 dla mnie jest chyba zbyt bełwaniasty- sądząc po wymiarach.
k700 jest mały, zgrabny. nawet dość ładny z wyglądu

z poważaniem

#33557  autor: dryot
 06 gru 2005, 20:02
Filmiki nie sa zbyd dobre - faktycznie chociaz tez nie najgorsze- na telefonie wygladaja dobrze. Mp3 player to jest akurat do wymiany - ja mam ich chyba ze 4 na dysku i jesli ten standardowy mi nie odpowiada to go zmieniam i tyle. Telefon nie dla dzieci na pewno - jesli chcesz miec ogromne mozliwosci konfiguracji i instalowanie ogromnej ilosci aplikacji ktore sa niedostepne na "zwykle" telefony. Ale moze sie zawieszac, moze dzialac powoli (im wiecej sie zainstaluje oprogramowania) itd. Jesli glownie dzwonisz, piszesz, sluchasz muzyki i chcesz dobry aparat i kamere w telefonie TYLKO to nie sx1, ale jesli chcesz robi bardzo bardzo duzo roznych rzeczy :) to sx1 :)

#33579  autor: MarcinK
 06 gru 2005, 21:17
Filmiki nie sa zbyd dobre - faktycznie chociaz tez nie najgorsze- na telefonie wygladaja dobrze. Mp3 player to jest akurat do wymiany - ja mam ich chyba ze 4 na dysku i jesli ten standardowy mi nie odpowiada to go zmieniam i tyle. Telefon nie dla dzieci na pewno - jesli chcesz miec ogromne mozliwosci konfiguracji i instalowanie ogromnej ilosci aplikacji ktore sa niedostepne na "zwykle" telefony. Ale moze sie zawieszac, moze dzialac powoli (im wiecej sie zainstaluje oprogramowania) itd. Jesli glownie dzwonisz, piszesz, sluchasz muzyki i chcesz dobry aparat i kamere w telefonie TYLKO to nie sx1, ale jesli chcesz robi bardzo bardzo duzo roznych rzeczy Smile to sx1 Smile
I z tą wypowiedzią sie nie zgodze
1. Filmiki owszem mają troche gorszą jakosc ale tak jest we wszystkich komórkach, nawet moja 6630 nie robi swietnych filmów (zdjecia tak)
2.MP3 player - standardowy jest najlepszy, po przetestowaniu wszystkich innych dostepnych wiem co mówie
3. Zawieszanie - owszem ale tylko w wersji FW do SVN14
w wersji od FW 15 jest to zadkosc
4. Powolne działanie, - widac nie potrafisz sie obslugiwac, miale zainstalowane jakies 60 aplikacji i smigał az miło :wink:
5. SX1 to telefon, który sprawdzi sie w kazdych warunkach