• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #28153  autor: Anm88
 30 paź 2005, 21:54
Niepamiętam czy był taki temat a więc jeśłi się powtarza to przepraszam. Mam problem już zaczyna mnie to denerwować że jak ktoś bierze moj telefon to czyta mi moje wiadomości jest to wkur*****jące. I mam pytanie czy jest jakiś sposób aby założyć kod na wejście do skrzynki odbiorczej w moim telefonie(SIEMENS CX 65).Z gory dziękuje za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam

#28161  autor: Klusek
 30 paź 2005, 22:53
Istnieje taka możliwość przez wgranie patcha do telefonu, potrzebny jest do tego kabel i chwila wolnego czasu żeby nauczyć się patchować :) Po wgraniu jakiegokolwiek patcha tracisz gwarancje. Jeżeli bez Twojej wiedzy biorą sobie telefon i czytają to rozwiązaniem może być włączenie wygaszacza ekrany z kodem aparatu. Jeżeli włączy się wygaszacz to wyłaczenie go będzie wymagało podania kodu aparatu.

Obrazek
Obrazek

#28163  autor: Anm88
 30 paź 2005, 22:55
A skąd mam znać kod aparatu??A nieda się jakoś usunąc tego patcha jak by się coś stało??A czy takie coś wykonują w jakis komisach albo w innych tego typu instytucjach??

#28170  autor: Klusek
 30 paź 2005, 23:32
Kod aparatu sam sobie ustawiasz: Ustawienia -> Zabezpieczenia -> Kody PIN -> Zmień kod tel. lub przy pierwszym użyciu funkcji która takiego kodu wymaga. Patche oczywiście można usunąć i nie ma po nich żadnego ślady. Wątpię żeby w komisach lub innego tego typu punktach chciało im się w to bawić, ale nie zaszkodzi zapytać.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2005, 23:33 przez Klusek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#28171  autor: Anm88
 30 paź 2005, 23:33
Aha no to dobrze.A co do tych patchy to z tego wynika że trzeba by było to samemu zrobic.Potrzebny jest do tego kabel i patch. Skąd mam wziąść tego PATCHA??

Pozdrawiam

#28174  autor: Klusek
 30 paź 2005, 23:47
Patche znajdziesz na www.siemensinfo.pl w dziale "Patche" :) Patch nazywa się "Password protection some functions", Patch dla softu v50. Ale zanim się za to zabierzesz to proponuje poczytać tutaj i tutaj a pewnie też i tutaj.

Obrazek
Obrazek

#28192  autor: Anm88
 31 paź 2005, 09:25
Aha .OK dzięki.A kabel do tego musi być jakiś specjalny czy wystarczy taki normalny do wgrywania dzwonków i innych pierduł??Aha i jeszcze jedno jak go mogę usunąć??

OK już wszystko znalazłem na tych stronach.
Trochę niefajnie ze potrzebny jest ten kabel serwioswy.Przeciez niebęde go kupował dla jedej pierdółki.WRRR....

Sorki za to że post pod postem (już nie) ale mam jeszcze jedno pytanie.
Jak źle wpisze3 razy kod aparatu to co się stanie??Bo ja swojego kodu niepamiętam i jest LIPA z lekka;/

#28208  autor: Frasio
 31 paź 2005, 11:16
Zwykle kod na początku to 12345 przynajniej taki jest w SE.
A jak wpiszesz źle 3 razy to chyba trzeba restartować koma albo i nawet nowego softa. ;)

Obrazek

#28209  autor: Anm88
 31 paź 2005, 11:18
A to z lekka lipa jak musiałbym soffta zmienić;/ a u mnie kod ma 4 cyfry a nie 5 jak w SE

#28210  autor: Frasio
 31 paź 2005, 11:20
No to chyba 1234 ;) ale głowy nie dam ;)

Obrazek

#28211  autor: Klusek
 31 paź 2005, 11:20
W Siemensie nie ma standardowego kodu, ustawiasz go przy pierwszy użyciu funkcji potrzebującej takiego kodu lub ręcznie. Jeżeli trzykrotnie wprowadzisz błędny kod aparatu zablokuje się możliwość korzystania z funkcji powiązanych z tym kodem. Kod można zresetować ściągają simlocka (nawet jeśli telefon nie mam już simlocka).

Obrazek
Obrazek

#28213  autor: Anm88
 31 paź 2005, 11:25
Jaka lipa panie pffff(Lech Wałęsa) zaraz się zdenerwuje zostały mi jescze 2 próby a mam tylko 2 propozycje bo więcej niepamiętam i boje się ze mi się zablokuje i będzie D*P* wrrr.........