• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #21645  autor: Kalosz
 01 paź 2005, 13:04
Cześć.
Przepraszam, że zawracam głowę takim prozaicznym problemem, niemniej jednak jestem laikiem komórkowym, nie wiem za bardzo jak rozwiązać zaistniałą u mnie sytuacje. Otóż jestem posiadaczem Siemensa C75, który oprócz tego, że jest telefonem posiada również opcje aparatu fotograficznego. Z zapałem wykorzystałem ten aspekt. Lecz o to pojawia się problem: Chciałbym zdjęcia zrzucić na kompa. Tylko, że nie wiem za bardzo jak. Wziąłem od znajomego jakiś kabel i płytkę z Mobile Phone Managerem. Tyle że okazało się, że to program dla CX65. Po chwili chodzenia po oficjalnej stronie siemensa, odkryłem, że nie ma odsłony dla C75.
Czy jest możliwość podłączenia C75 do komputera? Jeśli tak, to w jaki sposób (Jeśli można prosić, to osoba tłumacząca spróbowała mi to przekazać krok po kroku)?
Pozdrawiam
P.S. Mam nadzieję, że nikogo nie wprowadziłem w stan irytacji, tym jakże dziecinnym problemem.

#21653  autor: Klusek
 01 paź 2005, 13:23
A próbowałeś skorzystać z tego programu? Powinien wykryć telefon bez problemu. tutaj masz MPM po polsku dla Twojego C75.

Obrazek
Obrazek

#21664  autor: Frasio
 01 paź 2005, 13:56
Możliwość jest chociażby przez podczerwień.

Obrazek

#21877  autor: Kalosz
 02 paź 2005, 10:43
A próbowałeś skorzystać z tego programu? Powinien wykryć telefon bez problemu. tutaj masz MPM po polsku dla Twojego C75.
Z programu próbowałem, ale był przeznaczony dla innej wersji Siemensa i mi nie działał.
Niemniej jednak, ten do którego podałeś linka zadziałał, za co jestem niezmiernie wdzięczny. Mój problem został rozwiązany.
Pozdrawiam

#21915  autor: Klusek
 02 paź 2005, 12:17
Nie ma za co dziękować, po to tu przecież jesteśmy żeby sobie pomagać :)

Obrazek
Obrazek