• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #755371  autor: Kapsaicyna
 11 paź 2014, 17:13
Witam,

dzisiaj pojawił się dziwny problem z moją xperią mini pro. Działała normalnie, na chwilę wyłączyłam ją, włożyłam inną kartę SIM i wszystko było okej. Po dosłownie kilku minutach włożyłam starą kartę i tutaj już telefon nie chciał się włączyć. Po podłączeniu do ładowarki nie ładuje się, miga tylko ta czerwona dioda, bez ładowarki - nic się nie dzieje. Po podłączeniu telefonu do laptopa wykrywa urządzenie, ale nie rozpoznaje go (wcześniej tak nie było, nawet jak telefon był wyłączony). Czy to może mieć jakiś związek z szybkim włączaniem/wyłączeniem telefonu i wyjmowaniem baterii? Trzymam ją pod ładowarką już jakieś pół godziny, dalej nic. Czy to się da jakoś naprawić?

#755682  autor: Kapsaicyna
 13 paź 2014, 10:55
Tak, bateria weszła normalnie, bez karty SIM to samo.

Włączył się na chwilę po wyjęciu karty pamięci i podmuchaniu w styki. Bateria miała 25%. Normalnie działał, ale za chwilę zaczął się mocno nagrzewać, a bateria nagle wskazywała 0%, był włączony może 10 - 15 minut. I znowu się wyłączył.