• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #659869  autor: okti51
 05 wrz 2013, 18:41
Witam,
wczoraj z dość dużej wysokości telefon (Xperia J) i zrobił się tzw. pajęczyna. I co teraz z tym zrobić. Z pobliskim serwisie zaproponowano mi wymianę za 250 zł (chyba od razu z nową szybką cena). Na gwarancję to raczej się nie kwalifikuję . I co teraz zrobić? Próbować sam naprawić, sprzedać, czy może szukać gdzieś dalej po serwisach , wymianę w mniejszej cenie.
I wgl lepiej się opłaca kupić szybkę z allegro i dać do wymiany czy, aby sami wymienili ?

#659874  autor: Precelos
 05 wrz 2013, 19:01
u mnie wymieniaja za 170 zl

cena samej szybki to ok 110 zl podrozalo bo ostatnio jak bralem partie to placilem chyba 96 zl
poszukaj tanszego komisu albo sam zmien tylko uwazaj na tasiemki oraz na kabel RF

Obrazek

#659891  autor: majonezum
 05 wrz 2013, 20:28
Pękła Ci szybka ( panel dotykowy ), czy wyświetlacz ?

Jeśli to pierwsze to wymiana jest bardzo prosta, zobacz film na YT i spokojnie to ogarniesz. W serwisie zawsze będzie przebitka cenowa, bo :
a) muszą z czegoś zarobić
b) szanujący się serwis daje gwarancje na naprawe

Jeśli padł Ci wyświetlacz to wymiana .. jest jeszcze prostsza :)

Jeśli padło Ci to i to, to rozglądaj się za nowym telefonem. Jesli chcesz go jeszcze użytkować to kupuj i wymieniaj :)

Serwisant GSM

#659932  autor: okti51
 05 wrz 2013, 22:54
Tylko pękła raczej szybka. Jedynie co to tylko jest taki rozbity ekran, ale dotyk i wyświetlacz działa.
Jeżeli sam bym wymieniał co jeszcze trzeba zrobić więcej niż na tym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=73ZO2qdMQJk
Znaczy się może bym wiedział, jakbym miał już rozebrany telefon. Z tego co tam widzę to trzeba jeszcze ściągnąć wyświetlacz czy już nie. I drobinki tego ekranu przy ściąganiu mogę uszkodzić wyświetlacz?
Te pytania mogą się wydawać głupie, ale pierwszy raz w życiu się sprawą tego typu zainteresowałem.
I czym się różnią te ekrany i jaki najlepszy wybrać ?
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... ia+j+ekran
I przy wymienianiu istnieje dużo prawdopodobieństwo ,że coś się uszkodzi, czy raczej żadne?
Z góry dzięki za odpowiedź ;)