• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #583608  autor: Eskulap
 20 wrz 2012, 13:17
Witam,

Chciałem dowiedzieć się jak korzystać z wifi w telefonie sony ericsson txt
znając swoją nazwę sieci i klucz sieci - słyszałem ze to wystarczy, należy tylko te dane wprowadzić i ok. Ale nie mam w swoim telefonie takich pól/opcji na wpisane tych kodów. Gdy wchodzę w wifi to wyświetlają się dostępne sieci i jest także ta z moim kodem MAC ale pisze przy niej dostęp zabezpieczony a po próbę jej włączenia to wyskakuje tylko jakieś hasło do wpisania ale to na pewno nie tak się robi, więc chciałem zapytać jak mam sobie z tym poradzić??
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2012, 21:19 przez Eskulap, łącznie zmieniany 2 razy.

#583670  autor: Xy
 20 wrz 2012, 17:59
No to wpisz to hasło. Tak jak na komputerze tak i w telefonie.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#584087  autor: Eskulap
 22 wrz 2012, 13:57
Xy pisze:No to wpisz to hasło. Tak jak na komputerze tak i w telefonie.
Wyszukuje mi prawidłową sieć z modemu który mam przy komputerze tylko że przy tym pisze sieć zabezpieczona i trzeba podać jakieś hasło, nie wiem jakie? Na komputerze nie mam żadnego hasła. Natomiast w opcjach zaawansowanych do każdej z wyszukanych sieci są takie polecenia:
1. Znajdź sieć -> po kliknięciu trzeba podać nazwę (SSID)
2. Stan połączenia
3. Konfiguracja ręczna
Po kliknięciu na konfiguracje trzeba coś uzupełnić z tych rzeczy które sie wyświetlą?
- Nazwa (SSID)
- Wyświetl nazwę
- Kanał
4. Mój adres MAC

Co oznaczają w ogóle te nazwy, skąd mam wziąć to co mam tam wpisać i czy trzeba coś tam wpisywać. Jak pisałem wcześniej podobno ma wystarczyć tylko wpisanie swojej nazwy sieci i klucza sieci z modemu.

#584180  autor: stanax
 22 wrz 2012, 22:09
W komputerze z Windows7 połączonym z routerem przez WiFi (nie kablem!) hasło można odczytać tak:

Obrazek

PS
Kliknij na screena, żeby go powiększyć

#584378  autor: Eskulap
 24 wrz 2012, 09:44
stanax pisze:W komputerze z Windows7 połączonym z routerem przez WiFi (nie kablem!) hasło można odczytać tak:
Ja mam Widnowsa XP i tam jest inaczej, w tych właściwościach sieci przeszukałem wszystkie opcje i nigdzie nie mogę znaleźć tego klucza szyfrowania...
 #624714  autor: karollkr
 04 kwie 2013, 11:01
Eskulap pisze:Witam,

Chciałem dowiedzieć się jak korzystać z wifi w telefonie sony ericsson txt
znając swoją nazwę sieci i klucz sieci - słyszałem ze to wystarczy, należy tylko te dane wprowadzić i ok. Ale nie mam w swoim telefonie takich pól/opcji na wpisane tych kodów. Gdy wchodzę w wifi to wyświetlają się dostępne sieci i jest także ta z moim kodem MAC ale pisze przy niej dostęp zabezpieczony a po próbę jej włączenia to wyskakuje tylko jakieś hasło do wpisania ale to na pewno nie tak się robi, więc chciałem zapytać jak mam sobie z tym poradzić??
Złuchajcie Błagam o pomoc Mam telefon txt pro ! i pisze tylko wi-FI włonczone i na dole powiadomienia z sieci ! i jak stoje u koleżanki obok rutera to nie łonczy na dole jeszcze odświerz sieci dodaj sieci ! Błagam o pomoc jak mam kożystać z wifi ? !

[ Dodano: 2013-04-04, 11:03 ]
Witam , ! Błagam POOMOCYYYY ...

łuchajcie Błagam o pomoc Mam telefon txt pro ! i pisze tylko wi-FI włonczone i na dole powiadomienia z sieci ! i jak stoje u koleżanki obok rutera to nie łonczy na dole jeszcze odświerz sieci dodaj sieci ! Błagam o pomoc jak mam kożystać z wifi ? !

[ Dodano: 2013-04-04, 11:17 ]
Kod: Zaznacz cały
[b][i][u][quote][/quote][/u][/i][/b]

[ Dodano: 2013-04-04, 11:17 ]
Kod: Zaznacz cały
[b][i][u][quote][/quote][/u][/i][/b]