No wiec kolejny raz lcize na wasza pomoc otóz wczoraj zakupilam model wymieniony w temacie no i wczoraj bateria rozladowala mi sie aż telefon sie wylaczyl. Zaczelam formatowanie wczoraj o 21 tak jak koleś w sklepie mi powiedzial - 15 godzin. Dzisiaj rano nacisnelam guzik zeby sprawdzić stan baterii, był pełny. Wczoraj ustawilam sobie takze na dzisiaj przypomnienie, i gdy telefon nadal byl wlaczony do ładowarki wlączylo mi sie przypomnienie, wylaczylam je przyciskiem No a pojawil sie znowu napis "Tylko ładowanie" a na liczniku bateri byla błyskawica tylko ze licznik nie byl pleny tylko na pcozatku licznika mrugało na zmiane jasne oraz zielone pole, tzn jakas 1/4 czesc licznika. Co wy na to? czy to wplynie na poprawe formatowanie baterii?
Jeśli już to baterię się formuje, a nie formatuje. A z tym 15 godzin to ten kolega to chyba troche przesadził. Teraz mi ktoś pewnie zaraz powie, że nie mam racji, ale powiem Ci z własnwego doświadczenia. Pierwsze ładowanie około 12 godzin. Znowu czekam, aż telefon rozładuje się tak, aż się wyłączy, a potem znowu dwa takie same cykle z tym, że do pełnego naładowania baterii!
no tak
ale co moze oznaczać ta 1/4 czesci licznika stanu baterii mrugająca na zmiane na zielono i na taki kolor jaki ma licznik kiedy bateria jest rozladowana?
Wedlug mnie jest to po prostu animacja ladowania - przechodzi w coraz wyzsze stadia... Gdy telefon jest w pelni naladowany to symbol baterii jest caly zielony i nie pojawia sie ani troche bialego pola...