• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #438236  autor: gaaron
 29 paź 2010, 18:07
Witam, pomimo wlaczenia WiFi w telefonie laczy mnie przez zapewne Wap Orange. W ustawieniach mam 'lacz za pomoca internet/wap orange/mms orange' ustawione mam internet, opcje transmisji strumienia to samo, pomimo tego nawet mimo WiFi laczy mnie przez wap orange, w gorze wystepuje ikonka planety, i pobiera mi kase. Nie da sie usunac tych opcji. Co zrobic, zeby mnie nie laczylo z internetem, tylko jesli wlacze wifi to wtedy za darmo sobie na niego wejsc np za pomoca opery mini?
Ostatnio zmieniony 29 paź 2010, 21:39 przez gaaron, łącznie zmieniany 1 raz.

#438248  autor: cesarz
 29 paź 2010, 18:57
Musisz łączyć się przez WLAN .

CNN

#438254  autor: Marek
 29 paź 2010, 19:26
Wchodzisz w ustawienia > Wi-Fi > włącz, pokazuje listę dostępnych sieci > połącz.
Fabryczny Netfront informuje o przerwaniu połączenia Wi-Fi. W Operze mini tego nie ma.

#458942  autor: roberto-pl
 10 lut 2011, 11:39
Marek pisze:Wchodzisz w ustawienia > Wi-Fi > włącz, pokazuje listę dostępnych sieci > połącz.
Fabryczny Netfront informuje o przerwaniu połączenia Wi-Fi. W Operze mini tego nie ma.
Niestety, tak czy owak Elm dodatkowo łączy mnie przez WAP. Mimo włączonego wi-fi :/

#459006  autor: Marek
 10 lut 2011, 15:56
Nie wystarczy włączyć wi-fi, trzeba się połączyć z siecią. Ikonka wi-fi przy wskaźniku zasięgu powinna się świecić na zielono. W razie zerwania połączenia w seryjnej przeglądarce wyświetli się monit o łączeniu przez sieć komórkową.