• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #328118  autor: Krzycho92
 08 kwie 2009, 14:51
Witam.

Od jakiesgos miesiąca mój C702 a konkretnie klawisz odpowiedzialny za skróty (nowe zdarzenia), ten pod "zieloną" słuchawką robi mi psikusy. Konkretniej to raz działa a raz jak go wciskam to się nic nei dzieje, pomaga tylko wyłączenie i ponowne włączenie telefonu ale czasami po jakims czasie znowu to samo.

Myślę, że to wina softu.

Jak temu zaradzić ??

Drugie pytanie
to, jeśli mam telefon z allegro, a karta gwarancyjna jest NIEwypełniona lecz mam paragon, że telefon był za 1zł chyba za przedłużenie umowy w Play i to w innym mieście niż ja mieszkam. To jeśli bym chciał oddać tel na gwarancje, a nie jest ona wypełniona, to co mam zrobić ??

#328144  autor: yagi
 08 kwie 2009, 17:04
Soft zaktualizuesz SEUS'em:

LINK

Co do gwarancji to na paragonie jest IMEI? Jesli nie to pasowaloby zeby punkt, w ktorym dokonano zakupu podbil gwarancje. Na pewno zepnij te 2 dokumenty razem ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#328200  autor: Krzycho92
 08 kwie 2009, 20:48
Mam tak na karcie gwarancyjnej mam taki kod kreskowy troche długi (szeroki ;P) i na nim jest imei i jest on (ten kod z imeiem) naklejony w miejscu na podpis klienta ale sama karta jest niewypełniona. Co do paragonu mam nazwę firmy nazwisko, kod pocztowy, miasto Jaworzno (ja jestem z Lublina więc troche daleko ;/) i jest napisane, że aktywacja i, że zapłacono 1,00 zł.
To w razie gdybym telefon na serwis oddawał to co, gdzie i jak muszę zrobić żeby tą kartę wypełniono.

Mój poprzedni telefon [k320i] oddałem na serwis, bo głośnik się zepsuł i też nie miałem karty wypełnionej to musiałem jechac do media [miejsce zakupu] i tam wypełnić i oddać na serwis, bo w autoryzowanym salonie powiedzieli, że przyjmą ale nie ma wypełnionego, więc albo pojade w media wypełnie i zostawie albo wypełnie i się wrócę ... no ale to już przeszłość.

#328202  autor: yagi
 08 kwie 2009, 20:53
Oprocz naklejki powinna byc tez pieczatak punktu sprzedazy na karcie gwarancyjnej oraz data zakupu. Cos czuje ze bedziesz mial problem z gwarancja :(

Obrazek

#328206  autor: helmutthegreat
 08 kwie 2009, 21:18
Mi bez problemu przyjmowali telefon z czystą karta gwarancyjną (była tylko naklejka z IMEI) i kopią faktury VAT. Tylko, że to była Nokia, nie SE, ale nie sądzę, żeby robili z tego wielkie problemy. Jasne, ze w regulaminie gwarancji jest napisane, ze musi być wypełniona, ale tak na dobrą sprawę, to masz dowód zakupu z datą, i kartę gwarancyjną ze zgadzającym się numerem IMEI. Na rachunku jest przeciez napisane, gdzie kupiłeś telefon.

Jest: BlackBerry 9700 + Nokia E51

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

http://www.lastfm.pl/user/dzoners

#328207  autor: yagi
 08 kwie 2009, 21:20
helmutthegreat, tylko ze z faktura jest troche inaczej - czesto jest tam IMEI i w razie potrzeby ona samodzielnie moze sluzyc za dokument do gwarancji...

Obrazek

#328265  autor: Krzycho92
 09 kwie 2009, 08:54
To co mam zrobić ??

#328379  autor: yagi
 09 kwie 2009, 19:16
Zadzwon na infolinie SE, powiedz jaka masz sytuacje i zapytaj co w takiej sytuacji mozesz zrobic.

Obrazek

#352245  autor: jantarktyda
 13 sie 2009, 14:51
Witam!
Ja mam problem tego typu:
nabyłem C702 w PLAY'u. I nie wiem czy to wina softu czy moja niewiedza, ale nie umiem ustawić klawiszy skrótów jesli chodzi o dwa klawisze podpisane na wyświetlaczu - lewy MULTIMEDIA, prawy PLAYNET.
Czy może ktos wie jak to zmienić i podpisać swoje skróty. Męczę się z tym, bo przypadkowo naciskam często Playnet i bez potrzeby otwiera mi sie internet i nabija koszty.
Proszę o pomoc.
Misiek

[ Dodano: 2009-08-13, 15:03 ]
Witam!
CZy może mi ktos pomóc w takiej kwestii???
Nabyłem ten aparat w PLAY'u i mam pewien problem. Nie wiem czy to moja niewiedza czy brak umiejętności, albo cos nie tak z aparatem. Chodzi mi o klawisze skrótów, a dokładnie o te dwa, które podpisane sa na wyświetlaczu jako Multimedia i Playnet. Czy to mozna w jakis sposób samemu zmienić, bo bardzo czesto przypadkowo naciskam na ten Playnet i bez potrzeby łączę sie z internetem i nabijam koszty. W menu aparatu znalazłem jedynie możliwość skrótów klawisza kierunkowego, a te z ekranu mnie kat wkurzaja. Może ktoś ma taki sam problem i jest mi w stanie pomóc.
Pozdrawiam
Misiek

#352262  autor: yagi
 13 sie 2009, 15:13
Nie mozna edytowac tych klawiszy. Jedynie jak juz to przez modyfikacje softu a to wiaze sie z utrata gwarancji. Wejscie na glowna strone Playa przez komorke juz nie jest bezplatne?

Obrazek

#352393  autor: butterfly
 13 sie 2009, 23:33
Nie, nie jest. Można edytować częściowo żądając potwierdzenia loginu i hasła przy wchodzeniu do internetu. Wtedy tak łatwo nie wejdzie.

#446195  autor: QóBa
 11 gru 2010, 15:51
Butterfly, a jak ustawić to hasło w SE C702?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

#446251  autor: butterfly
 11 gru 2010, 20:59
Szukaj w ustawieniu konta internetowego. Zazwyczaj operator podaje jakieś hasło, wystarczy je wywalić, bądź nie wpisywać przy nowej konfiguracji i przy próbie połączenia, telefon za każdym razem się będzie musiał zapytać o nie.