• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #320608  autor: Xen0N
 01 mar 2009, 18:19
Chcę się zapytać dlaczego ten telefon tak długo łapię fixa (około 10 minut). Szedłem sobie dzisiaj z kolegą do sklepu. On też ma c702 i włączyliśmy aplikację Tropiciel. Jemu fix złapał się po 5 sekundach, a mi w ogóle się nie złapał. Wkurzyłem się i w domu zostawiłem ten telefon na 20 minut na balkonie, i jak przychodzę to był fix.

Słyszałem o tej funkcji aGPS, ale nie wiem jak ją włączyć. Kolega też nie wie, i nawet nie wie czy ma ją włączoną, ale prawdopodobnie tak, skoro mu tak szybko łapie.

Mój operator to ORAGNE. Telefon mam z Plusa, ale ściągnięty Simlock. W ustawieniach lokalizacyjnych w podpowiedziach mam ustawione na WE WSZYSTKICH SIECIACH. Do telefonu mam wgraną konfiguracje ORANGE INTERNET GPRS. W aplikacji Trekbuddy, gdy nacisne START pyta się czy aplikacja może korzystać z usług lokalizacyjnych i zawsze daje tak.

W aplikacji Tropiciel cały czas wyświetlany jest komunikat ,,Funkcja treningowa wymaga dokładnych informacji o lokalizacji.Trwa określanie twojej pozycji"

Przypominam że przy wszystkich usługach lokalizacyjnych telefon NIE łączy się z internetem pomimo włączonych w ustawieniach podpowiedzie.

Co to może być?
Pozdrawiam