• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #30432  autor: dr_dv
 15 lis 2005, 13:00
Mam pytanie do wszystkich użytkowników telefonów SE wyposażonych w bluetooth i korzystających z niego do połączenia aparatu z komputerem. Czy ktoś z Was sprawdzał, jaka jest prędkość przesyłania plików do/z telefonu? Teoretycznie BT umożliwia transmisję z prędkością do 1mbps ale czytałem że w rzeczywistości jest to między 50 a 80kbps. Mam p910i i memory sticka 512mb i zastanawiam się nad kupnem dongla BT, ponieważ przez irdę i kabel idzie to strasznie wolno.

Jeżeli macie taką możliwość, sprawdźcie proszę, jak długo przesyła się np plik 1mb do telefonu (obojętne w jakim modelu SE, chcę mieć wynik orientacyjny).

Dzięki z góry :)

PS. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia lub rady co do korzystania z BT, chętnie posłucham.

#30823  autor: yagi
 17 lis 2005, 16:43
Ja mam realne transfery w granicach 30-40 kB/s. Ciezko mi powiedziec jak dlugo bedzie sie przesylal taki plik.
Mysle ze jakies 1,5 do 2 minut...

#30824  autor: bannau
 17 lis 2005, 16:49
Mógłby ktoś podać orientacyjne prędkości wszystkich rodzajów transferów dla SE?
IRDA:
USB:
BT:

Chce kupić D750i i sie zastanawiam co dokupic zeby najszybciej sie łączyć..
A jak to jest z czytnikami kart SD?

#30826  autor: Rogal
 17 lis 2005, 17:12
bannau pisze: Chce kupić D750i i sie zastanawiam co dokupic zeby najszybciej sie łączyć..
A jak to jest z czytnikami kart SD?
ja mam czytnik kart wbodowany w drukarke, on jest wyswietlany w Moj Komputer jako dysk przenosny dziala mi bardzo dobrze i co sie liczy szybko. :D :D :D :D

#30831  autor: dr_dv
 17 lis 2005, 18:01
Rogal89 pisze:...dziala mi bardzo dobrze i co sie liczy szybko...
A konkretnie jak szybko? Nie mam dziś czasu, w weekend zrobię test prędkości przesyłania plików do p910i przez kabel, irdę i bluetooth i się nim podzielę :)