• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #225887  autor: offca
 07 paź 2007, 20:39
Witam wszystkich. Mam taki mały problem. Kupiłam niedawno SE W200i i cholera mam problem z wyjmowaniem karty SIM. Poprzednio miałam zawsze Nokie i nie było w nich z tym problemu, a w W200i karta SIM wsuwa się częściowo za obudowę i ciężko ją wyciągnąć :( Trzeba czymś podważyć, najlepiej pilniczkiem to wtedy jakoś się udaje. Trochę lipa, bo chciałam kupić sobie drugi starter no i w takim wypadku będę miała problem, żeby za każdym razem wyjąć kartę SIM, żeby włożyć drugą, a pilniczków ze sobą nie noszę ;) Nie wiem czy to normalne, że mi ta karta tak ciężko wychodzi, czy może jest inny sposób a ja o niem nie wiem? Mówię, pierwszy raz mam Sony Ericssona i niezbyt dobrze znam się na tych modelach.

Przed założeniem tematu proszę poczytać tutaj. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2007, 22:34 przez offca, łącznie zmieniany 1 raz.

#225889  autor: przemek910
 07 paź 2007, 20:43
ja tez mam czasem z tym problem i rozwiazaniem jest podwazennie lekoo karty SIM drugą karta SIm ;)

#225890  autor: offca
 07 paź 2007, 20:45
Dziękuję, na pewno rozważę ten pomysł :mrgreen: Może macie jeszcze jakieś inne sposoby? Osobiście wnerwia mnie to, ale chyba się będę musiała przyzwyczaić. Boję się trochę, zeby sobie przez przypadek w taki sposób nie połamać karty SIM :/

#225891  autor: przemek910
 07 paź 2007, 20:46
leciutkie wygiecie nie zlamie karty sim, a pozwoli jej wyjsc z gniazda ;)

delikatnie i z wyczuciem, az wyjdzie

podwazyc i jednoczesnie pchac palcem ku wyjsciu.

#225895  autor: Filip
 07 paź 2007, 20:57
Powiem inaczej,jak będziesz mieć drugi starter to te karty się w krótkim czasie wyrobią,nie będziesz mieć takiego problemu z wyjmowaniem. Moja karta heyah,wylatuje z gniazda za leciutkim pociągnięciem palca :wink: Bez przesady,karcie się nic nie powinno stać... Z początku trochę karta jest taka grubsza przynajmniej tak mi się wydaje :) Wtedy trzeba paznokcia wsadzić w tę szparę :lol:

#225897  autor: offca
 07 paź 2007, 21:19
Gruby pisze:Z początku trochę karta jest taka grubsza przynajmniej tak mi się wydaje :)
Tylko, że ta moja obecna karta będzie już miała z 5 lat, więc nie jest taka znowu świeżynka, w różnych fonach już bywała, ale z W200i jest najgorszy problem z jej wyciągnięciem. No nic będę komibinować jakoś, nic innego mi nie pozostaje. Wszak mam jeszcze tą Nokię, ale szczerze Wam powiem, że jakoś specjalnie mi się nie chce zabierać ze sobą wszędzie dwóch telefonów. Karta Sim jest malutka i wszędzie się ją schowa, z drugim telefonem trochę gorzej ;)

#225903  autor: przemek910
 07 paź 2007, 21:54
pociesze cie, ze zeby zlamac SIMA trzeba torszkę sily wlozyc :P