• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #218315  autor: Zephon
 03 wrz 2007, 10:46
Witam, mam mały problem, zastanawiam się nad słuchawkami do telefonu i nie wiem czy lepiej dokupić przejściówkę i podłączać creative ep 630 czy też zakupić sony hpm 75, które waszym zdaniem oferują lepszą jakość dźwięku i są bardziej trwałe? koszty obu nie mają znaczenia, ewentualnie czy znacie jeszcze jakieś bardzo dobre słuchawki na silikonach o świetnej jakości dźwięku?

#218319  autor: Marek
 03 wrz 2007, 10:54
dla mnie te hpm-75 to to samo co hpm-70 może inna membrana , będzie lepszy dzwięk sądząc po budowie słuchawek

na jakimś forum se też mieli taki dylemat - do odtwarzacza mp3 najlepsze są creativy , a do se hpm'ki

jeżeli cena nie gra roli to może hpm-85 ale to są duże słuchawki

#219563  autor: Baronik
 07 wrz 2007, 16:04
To i ja się dołacze do pytanka - żonka szuka zamienników dla dołaczanych do K800i, ale muszą spełniać 3 warunki:
- koniecznie mieć pętelkę na szyję (czyli nie trzymać się na szyi tylko w uszach, ale tak, aby po wyjęciu z uszu słuchawki wisały na pętelce na szyi, więcie o co chodzi;-)
- musi być możliwość odbioru rozmów (czyli wbudowany mikrofonik + klawisz do odbioru rozmowy)
- dobrze by było, aby miały jakiś pilot do obsługi odtwarzacza muzyki/radia.

Z tego co patrzyłem słuchawki hpm-82 dwa ostatnie wymagania, ale mam pewne watpliwosci:
- na wiekszosci zdjec sa w blistrze lub przy zdjeciach firmowych widac tylko koncowki, wiec nie moge ustalic czy maja wspomniana petelke.
- czy pilot do radia/odtwarzacza dziala ze wspomnianym k800i?

Z gory dzieki za pomoc, ewentualnie podpowiedz, ktory model spelni wszystkie moje wymagania.
Pozdrowienia, Jacek Pietruszczak

#219573  autor: Marek
 07 wrz 2007, 16:28
Baronik pisze:Z tego co patrzyłem słuchawki hpm-82 dwa ostatnie wymagania, ale mam pewne watpliwosci:
- na wiekszosci zdjec sa w blistrze lub przy zdjeciach firmowych widac tylko koncowki, wiec nie moge ustalic czy maja wspomniana petelke.
- czy pilot do radia/odtwarzacza dziala ze wspomnianym k800i?
jeden kabel jest dłuższy

zapytaj sprzedawcy czy są oryginalne(przeważnie karteczka obok wtyczki, oryginalny kabel jest wtopiony w wtyczkę ale nie wsadzony, nie schodzi lakier)i czy jest to sprzęt o jakości pierszej , umów się że jak nie będą odpowiadać to zwrócisz

działa

sa osoby które uważaja że słuchawki z gumkami takimi jak w hpm-82 dudnią zamiast wydawać właściwy dzwięk

#219678  autor: szperacz87
 08 wrz 2007, 10:27
Ja właśnie kupiłem sobie słuchawki HPM-82 do SE K800i i sprawują się świetnie.
Pilot działa w odtwarzaczu i w radiu, do tego możliwość prowadzenia rozmów (mikrofon) no i co najważniejsze złącze minijack i możliwość podpięcia innych słuchawek.
Pętelki z pierwszego punktu nie posiadają, ale tak jak pisali poprzednicy jedna słuchawka dłuższa od drugiej, dzieki czemu po wyjęciu z uszu słuchawki wiszą na szyi.

#219686  autor: Baronik
 08 wrz 2007, 11:17
dzieki, chyba wlasnie te kupie...

#222094  autor: Drzazga
 20 wrz 2007, 11:18
To jedne z bardziej udanych słuchawek

http://www.foto-tel.pl/