Ja uważam, że największą zaletą telefonu jest jego wyświetlacz. Aparat naprawde nie powala (wydaje mi się, że K800i go pokonuje), ale nie twierdze tez, że jest zły. Obudowa jest bardzo kontrowersyjna, bo mi się kojarzy z telefonem robotnika na budowie, młtoeczek i śrubeczki, taki wychamowany ten wygląd, klawisze są bardzo dziwne. Wygląd moim zdaniem jest wadą, natomiast kolor energy black jest świetny (czarny z żółtymi wstawkami, jakby ktoś nie wiedział

). Zasuwka aparatu nie należy do fajnych, bo albo obciera, albo się sama otwiera, zależy jak kto obsługuje telefon. Menu typowe dla SE. Pociesza to, że w SE na platformie A2 jest odtwarzacz, który ma funkcję Mega Bass, więc to to samo, co Wlakman, tylko że bez skórki. Jeżeli ktoś interesuje się tuningiem telefonu (stery aparatu i dźwięku, czcionka, layout, flash menu itp.) to zrobi z tego telefonu coś naprawdę fajnego. Jednak jego niska cena sprawiła, że będzie to kolejny K800i (telefon dla mas jak E250, D900i, Nokia 5200 itp.), a ja osobiście takich telefonów nie lubię (mojego w910i też nagle wszyscy zaczęli kupowac, ale to dopiero teraz, a mam go 5 miesięcy). Ogólnie bardzo fajny telefon, jakościowo i cenowo, z dobrym wyposażeniem,ale ubogimi kolami (niebieski jest naprawde ochydny, a szarny mają wszyscy i jakoś nie zachwyca, zostaje czarno-żółty), ale o gustach się nie dyskutuje :]