• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#309592  autor: yagi
 10 sty 2009, 18:09
Zapytaj w ktorym serwisie jest telefon i zadzwon do serwisu - wtedy dowiesz sie co i jak dlugo ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#309625  autor: Ramirez
 10 sty 2009, 20:37
bOsS_ManU pisze:ello, kupilem telefon w EURO i ostatnio zaczal sie wieszac i w koncu w ogole nie chcial sie wlaczyc... wiec oddalem 3 grudnia telefon do sklepu w ramach gwarancji - do dzis zero odzewu ze strony serwisu. czy nie powinienem w ciagu 14 dni roboczych otrzymac 'opinii' nt usterki i odpowiedzi czy telefon zostanie naprawiony w ramach gwarancji? chodzilem 2 razy do sklepu, 'pani sklepowa' sprawdzala w komputerze czy telefon jest juz naprawiony, ale otrzymalem tylko odpowiedz - 'jest w serwisie' ;/ czy po takim czasie oczekiwania, moge byc pewien, ze telefon zostanie naprawiony 'za darmo' w ramach karty gwarancyjnej? ile moze 'polezec' jeszcze moj nieszczesny mobile? :|

To wygląda tak, zaniosłeś swój telefon do sklepu. Leży tam z tydzień aż ktoś raczy go wysłać. Potem poleży w serwisie ze 3 tygodnie. tam oczywiście wpiszą w kartę gwarancyjna ze był 3 dni w naprawie. Potem znowu poleży z tydzień w sklepie. I wychodzi miesiąc czy 1,5 miesica. W Polsce mieszkamy :lol:

#309630  autor: ruta18
 10 sty 2009, 21:02
Gdy moj SE K550i mial problemy z softem to niemialem go 7 dni a z papierku z serwisu wynika ze u nich byl tylko 4h:P

Alcatel OT311/SE T230/SE J210i/Nokia 6230/Nokia 5200/SE K550i/Samsung I900 Omnia/Nokia N85

#311704  autor: bOsS_ManU
 20 sty 2009, 07:47
telefon odebrany nareszcie - co najważniejsze sprawny ;P co się okazało? - wgrali nowy soft...!!!

#401828  autor: Xine
 30 kwie 2010, 18:35
Witam.Postanowiłam odświeżyć temat,ponieważ ktoś ma może jakieś nowe informacje na temat DŁUGOŚCI NAPRAWY SE.
Dziś mija dokładnie 14 dni roboczych odkąd oddałam do naprawy (po raz drugi już) swojego Sony Ericssona (oferta biznesowa-jesli ma to jakies znaczenie) do salonu Orange. Dzwoniłam dziś do Orange i telefon nadal do nich nie dotarł. Obijało mi się o uszy ,że mają 14 dni roboczych na zwrot, ewentualnie jesli naprawa się przedłuży to poinformowanie mnie o tym ,że telefon zostanie dłuzej. Jak wspomniałam,mineło dziś 14 dni roboczych a telefonu ani zadnej informacji nie mam. Tyle co dowiedzialam się nieoficjalnie od Pana z orange to to że telefon zawędrował z jednego serwisu z Suwałk to głownego serwisu do Warszawy. Pytanie więc się nasówa... 1. CZY MOGĘ W TEJ SYTUACJI DOMAGAC SIĘ NOWEGO TELEFONU? CZY NADAL OBOWIAZUJE TERMIN 14 DNI ROBOCZYCH I POINFORMOWANIE KLIENTA O TYM FAKCIE? 2. PO ILU NAPRAWACH MOZNA DOMAGAC SIE NOWEGO TELEFONU? PO 2 CZY 3? I CZY MOZNA DOMAGAC SIĘ CZY MI SIĘ NALEŻY ?
z góry dziękuję za odpowiedź.

#401838  autor: thonka
 30 kwie 2010, 19:31
z jakiego tytulu oddawalas telefon? bo jak na gwarancji to niestety, ale moga go naprawiac ile im sie podoba (nie widze w gwarancji SE zadnego zapisu o terminach). orange jest tu tylko posrednikiem i nie maja wiekszego wplywu na czas serwisowania po za terminem nadania telefonu do serwisu.
nowego telefonu tez nikt Tobie nie da, bo w gwarancji SE znow nie ma zapisu regulujacego te sprawe.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#401840  autor: kerim36
 30 kwie 2010, 19:48
1. nie masz ku temu podstaw, ale starac sie mozesz. w przypadku gwarancji moga naprawiac nawet 2 miesiace i dluzej
2. nie wiem jak wyglada zapis w karcie, ale raczej moga naprawiac do skutku
3. mozna sie domagac, ale nie wiadomo czy zostanie to spelnione

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#401850  autor: Marek
 30 kwie 2010, 20:18
W najnowszym wzorze karty gwarancyjnej nic nie pisze o długości naprawy.
Często jak się nie wyrobią w terminie to dawają nowy telefon.

#401926  autor: Macks8
 01 maja 2010, 11:47
14 - 21 ja gdzieś tyle czekałem.