• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #691159  autor: artur2406
 18 sty 2014, 00:45
Witam.
Zakupiłem na Allegro nowego smartfona Sony Xperia L od firmy z Wrocławia. Jak się okazało firma ta zapewne nabyła ww telefon na Słowacji (słowackie papiery) oraz opis na opakowaniu "HU,SL,HR". Tym sposobem mam faktycznie nowy telefon z "polskim" paragonem i "słowacką" kartą gwarancyjną. I moje pytanie brzmi czy jakby coś się stało z telefonem to Sony uzna mi gwarancje czy nie? Czy obowiązuje europejska gwarancja? Bo na stronie Sony Mobile nie mogę nic znaleźć a na maila z odpowiedzią od nich czekam już 3 dzień i powoli kończy mi się 10 dniowy okres zwrotu towaru. Proszę o pewne i sprawdzone informacje.

[ Dodano: 2014-01-23, 10:33 ]
Nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć na pytanie powyżej :?:

#702395  autor: romo999
 04 mar 2014, 21:38
Mój narzeczony miał telefon Sony Z1 z Norwegii. Kiedy zepsuły się boczne guziki, Polski serwis nie uwzględnił gwarancji. Wątpię zatem, że Twój ze Słowacji jest objęty gwarancją europejską.

foteliki rowerowe

#704072  autor: Pacjonek
 14 mar 2014, 19:05
romo999 pisze:Mój narzeczony miał telefon Sony Z1 z Norwegii. Kiedy zepsuły się boczne guziki, Polski serwis nie uwzględnił gwarancji. Wątpię zatem, że Twój ze Słowacji jest objęty gwarancją europejską.
Norwegia mimo ze nie należy do UE to należy do EOG więc prawdopodobnie oszukano albo zbyto cię.
http://services.sony.pl/support/pl/warranty/general