• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #671882  autor: mess.80
 31 paź 2013, 23:29
Szukam dobrej baterii do x10mini (nie pro)
Wiem ,że zdobycie oryginału jest prawie nie możliwe a używki raczej nie wchodzą w grę
Drogi są 2
1.Zamiennik
2.Inna bateria i rezygnacja z klapki
Drugą opcję wolałbym wykluczyć bo jednak trudno nosić telefon bez klapki poza tym taki tel ani ładnie wygląda ani nie jest poręczny jednak cel jaki stawiam przed tym modelem to konieczność pracy przez minimum 24 godziny(na obecnej baterii jest to w granicach 17 godzin)
Wiem co to ustawienia wyświetlacza jednak ........wolę dać telefonowi większą baterię niż cokolwiek zmieniać ponad to co zmieniłem.

#672001  autor: Wolfp
 01 lis 2013, 21:47
Z zamienników baterii mogę z autopsji polecić Ci akumulatory firmy Andida. Często mają deklarowaną pojemność większą niż oryginalna i faktycznie są trochę mocniejsze, ale też mniej trwalsze, gdzieś o 1/4 szybciej zacznie się zużywać i tracić na pojemności. Mimo wszystko, biorąc pod uwagę jej niską cenę, warto zainwestować.

#672170  autor: Precelos
 02 lis 2013, 22:43
spokojnie znajdziesz oryginal
cena ok 90 zl(nie zobacze dokaldnie bo hurtownia ma przerwe techniczna do 4.11)
zamiennikow z tego co sie orientuje to nie ma do tego modelu

Obrazek

#672673  autor: mess.80
 05 lis 2013, 15:24
Kupno oryginalnej baterii prawie nie rozwiązuje problemu.Telefon z nawigacją działa zaledwie 12 godzin.To za mało :(Ładowarka micro usb?

#673056  autor: Precelos
 06 lis 2013, 23:34
mess.80 pisze:Telefon z nawigacją działa zaledwie 12
a ile bys chcial?
zawsze mozesz uzywac ladowarki podlaczonej podczas nawigowania
mess.80 pisze:Drogi są 2
1.Zamiennik
2.Inna bateria i rezygnacja z klapki
1.nie ma zammienikow
2. musialobys niezle pokombinowac z lutowaniem innej baterii

Obrazek