• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #658111  autor: BBViki
 29 sie 2013, 12:38
Witam
Wykupiłam pakiet internetowy wakacyjny za 6zł na 60 dni w orange na kartę (NOG).
Jednak nijak nie mogę sprawić, żeby telefon po wyjściu z zasięgu wifi zaczął korzystać z tego pakietu. To, że łączy się z siecią to widać po znaczku obok wskaźnika bo pokazuje się np. literkę "E".
Jednak nie działa transmisja danych, co ja mam w tym telefonie włączyć/wyłączyć ustawić żeby działał w nim internet z Orange?
Konfiguracji przez orange online nie mogę zrobić, bo serwis chwilowo niedostępny - od 2 dni...
Telefon jest brandowany z Orange zatem powinien być skonfigurowany już pod siec Orange, bo mms wysyła i odbiera. Tylko ten internet nie chce działać.

#658153  autor: hape
 29 sie 2013, 16:14
Wiesz co Ci powiem .. te 6gb za 6 zł to troche kiepsko chodzi, dziewczyna na J wykupiła ten pakiet to strony ładują się po 2 minuty !

Spróbuj w ustawieniach sieci włączyć tryb wcdma ( 3g ) i zobacz czy będzie jakaś poprawa

#658161  autor: BBViki
 29 sie 2013, 16:31
Nie pomaga ustawienia na sztywno ani 2G ani 3G ani podwójne, już próbowałam.