• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #567816  autor: trzystatrzy
 15 lip 2012, 15:26
Witam!
Czy któryś sensowny, niedotykowy SE gra tak samo, jak Live With Walkman? W grę wchodzi również modowanie. Chodzi mi o ten sam typ grania, scenę, głębię, otwarte granie i ten sam poziom jakości dźwięku. LWW grał dla mnie niesamowicie ze słuchawkami AKG K520 i szukam niedotykowego, który zagra tak samo. nie chcę LWW, bo nie znoszę dotyku i andka a i bateria była w nim tragiczna

pzdr
Ostatnio zmieniony 15 lip 2012, 23:35 przez trzystatrzy, łącznie zmieniany 1 raz.

#567889  autor: Marek
 15 lip 2012, 22:45
Jeżeli chodzi o niedotykowe SE to tutaj są dwa modele do rozpatrzenia: Zylo oraz w995.

Zylo ma nowszy układ dźwiękowy od w995, ma nowszy model odtwarzacza, odtwarza flac, lecz często pada taśma, nie ma złącza Jack i autofocusu w aparacie.

Mojemu w995 na seryjnych sterownikach sporo brakuje do mojej Xperii arc S. Nie jest to co prawda tragedia, bo po chwili słuchania można się przyzwyczaić. Arc S na słuchawkach ma ostrzejszy dźwięk, o lepszej dynamice i szczegółowości, przynajmniej na hpm-77. Podejrzewam, że po wgraniu innych sterowników walkman będzie mógł się zbliżyć do poziomu Xperii, bo w serii nie ma do niej startu. Nie słuchałem muzyki na LWW, lecz na paru Xperiach z 2011r. i mogę spokojnie powiedzieć, że wraz z następnymi aktualizacjami android odczuwalnie zyskuje w tej kwestii.

#567892  autor: trzystatrzy
 15 lip 2012, 23:10
a słuchałeś xperii ray albo mini pro? czytałem wiele opinii, że LWW gra identycznie, jak te telefony. jeśli chociaż częściowo w995 zbliżyłby się po zmianie sterowników do tych telefonów i grałby w taki otwarty sposób, jak one, to się chyba na niego skuszę :)

#567897  autor: orson_dzi
 15 lip 2012, 23:37
Z tym, że Live to nie jest wcale żadne bóstwo pod względem dźwięku, bo przy Galaxy S, to zwyczajnie leży.

Zylo będzie chyba najlepiej grającym niedotykowym SE.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#567901  autor: trzystatrzy
 15 lip 2012, 23:44
SGS to podkolorowane, przebajerowane brzmienie, które do mnie zwyczajnie nie trafia ;) LWW nie jest wybitny jeśli chodzi o klasę brzmienia, ale mi całkowicie wystarczał, jeśli chodzi o muzykę w terenie. ma fajny sposób prezentacji dźwięku, który mi odpowiada. do tego dobrać odpowiednie słuchawki i mamy świetny zestaw na miasto czy do autobusu :) prawdziwą klasę dźwiękową to ja chcę mieć w domu, siedząc w wygodnym fotelu, gdzie nikt i nic mi nie rpzeszkadza i mogę się oddać całkowicie muzyce.
zastanowię się nad Zylo i w995, popytam tu i ówdzie, jak z modyfikacjami i co można z tych telefonów wycisnąć. dzięki bardzo za podpowiedzi :)

#567915  autor: orson_dzi
 16 lip 2012, 00:15
Problem właśnie może być z modyfikacjami. Wymianą akustyki sporo można wyciągnąć z SE, ale na dzień dzisiejszy jest problem ze znalezieniem, bo padły chyba wszystkie fora, gdzie można było takie pliki znaleźć razem z opisami.

Zamiast W995 jak zawsze lepiej brać C905. Na moje grają tak samo, a dostaniesz lepsze rozmowy i dużo lepszy aparat.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#568006  autor: trzystatrzy
 16 lip 2012, 14:27
też wezmę go pod uwagę ;) dlatego zanim dokonam zakupu, to popytam tu i ówdzie, co i jak. będę kupował telefon dopiero, jak będę miał niemalże 100% pewność

pzdr

#610023  autor: BigDill
 26 sty 2013, 10:27
Ja polecałbym też Sony Ericssona w395,bardzo fajnie gra,głośniki stereo generalnie fajny telefon.

#610232  autor: sa
 27 sty 2013, 01:17
BigDill pisze:Ja polecałbym też Sony Ericssona w395,bardzo fajnie gra,głośniki stereo generalnie fajny telefon.
Sagema pod szyldem SE gościowi oferujesz?może jeszcze Yendo?jak już to w850i,w810i z tym że to staruszki ale w810i można nawet wyrwać b.mało używanego.no i zawsze jest w595i,ale muzycznie to chyba już wymienione wyżej zylo i w995.no i zawsze można polować na w660i..

#612127  autor: toastt
 06 lut 2013, 14:57
Jestem tutaj nowy-więc witam wszystkich :D.

Polecam W995- sam go posiadam, moja koleżanka posiada LWW, według mnie W995 gra podobnie. Pozostaje tylko kwestia głębi-W995 nie posiada takich "basów" jak LWW.
Pozdrawiam

#643755  autor: chinczyk31
 01 lip 2013, 12:06
polecam se w850i miałem go kilka lat temu i był zajebisty