• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #61370  autor: Jasiek
 17 mar 2006, 09:32
Czy ktos używa tego modemu w laptopie zasilanym z baterii?U mnie modem niestety nie działa na zasilaniu bateryjnym notebooka :evil: !Dzwoniłem do Orange,bo tam modem razem z licenja GPRS był kupiony.Niestety wymijające odpowiedzi.Kiedys jakiś inzynierek z Orange wygadał się,że te modemy sa bardzo wrażliwe na spadki napięć i mogę nie pracowac.Czy ktos ma tez takie problemy,bo z mobilnego internetu zostaje tylko internet i też z wątpliwą jakością i częstymi awariami sieci.Mój laptop to Asus A6R B002 na Celeronie M1.6 z 512 RAM.

#61425  autor: Kaczy
 17 mar 2006, 15:56
Może spróbuj w Panelu sterowania :arrow: Opcje zasilania.

Może masz tak ustawione, że podczas pracy na baterii odłącza Ci od napięcia gniazdo PCMCA.

...::: Made for loneliness :::...

#61468  autor: Jasiek
 17 mar 2006, 18:31
Wyłączyłem wszystko co zarządza oszczędzaniem energii w laptopie,odinstalowałem program i wyłączyłem w biosie funkcję oszczędzania pracy procesora na baterii i dalej tak samo.Na zasilaczu tez nie raz potrafi się rozłączyć.Jutro sprawdzę jeszcze na innym notebooku.

#61563  autor: enzo
 17 mar 2006, 22:39
ja korzystam z tej karty na codzien i jest to moje jedyne dojscie do internetu i nie mam zadnych problemow. Nic nie musialem zmieniac w zasilaniu, poprostu ja zaintalowalem i dziala. moze masz uszkodzona karte... sprawdz na innym laptopie

#61726  autor: Jasiek
 18 mar 2006, 17:55
Enzo dzięki.Jutro sprawdzę na innym laptopie i zobacze co jest grane.Mam też czytnik PCMCIA w stacjonarnym kompie i tam chodzi w miarę ok,ale też zdarza się,że modem przestaje dzialać tzn.pokazuje że jest zasięg a nie wysya i nie odbiera danych.

[ Dodano: 2006-03-20 22:34 ]
Już doszedłem co jest nie tak!Modem SE GC 75E jest OK!To cholerny nowy laptop ASUS A6R B002 :evil: !Dzwoniłem dziś do serwisu Asusa firmy Orika z Wrocławia i arogancki pracownik powiedział ,że są takie problemy tego modelu laptopa z kartami GPRS ale to nie jest WADA :evil: !Tylko co pytam się?PCMCIA przecież to jest standard i karta GPRS jest wyprodukowana w tym standardzie i do tego wejścia służy!Jestem wściekły!Poza tym sprawdzałem kartę na laptopie szwagra i tam modem chodzi super zarówno na zasilaniu z z zasilacza i z baterii.Jeszcze jedno-ASUS A6RB002 nie "trzyma standardu" USB 2.0 ,bo też to sprawdzałem w innym laptopie.Podłączona zewnętrzna nagrywarka DVD pod USB 2.0 w ASUSIE nie nagrywa,bo chyba jest słaby transfer a laptopie Fujitsu-Simens działa ekstra.Napisałem dużo dlatego aby przestrzec kupujących ASUSA przed podobnymi problemami.