• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #441309  autor: cinus1
 15 lis 2010, 21:36
Witam.Kupiłem sobie c702 i z tego co kojarzę to ma wbudowany gps(w opcjach usługi lokalizacyjneustawienia jest opcja włącz gps,czyli zakładam,że ma wbudowanego).I chciałbym sprawdzić czy działa,ale nie wiem jak...W trekbuddy jak uruchomie(naciskam start,czyli teoretycznie,żeby wykryło pozycję)i przez chwilkę mam niebieską kropkę,a następnie się zmienia na pomarańczową(w ustawieniach mam by używał wbudowanego gps'a).I jednocześnie nasuwa się kolejne pytanie-czy to jest darmowe?Proszę o odpowiedź,bo telefon wydaje się w porządku,tylko nie wiem jak to jest z tym gps'em.
Pozdrawiam=)

#441436  autor: butterfly
 16 lis 2010, 16:03
W sumie to nie, bo o ile kojarzę, to nie ma żadnej nawigacji na te telefony, która by nie pobierała danych z internetu podczas korzystania z map.

#441475  autor: cinus1
 16 lis 2010, 19:21
A Trekbuddy nie może służyć jako aplikacja do zorientowania się w terenie(gdzie aktualnie jesteśmy i na podstawie mapy spróbować samemu wyznaczyć dobrą trasę)?Bo wtedy to jest chyba darmowe(oczywiście trzeba mieć do niego mapy^^)

#457541  autor: Vladi
 03 lut 2011, 18:02
Płaci się za transfer danych użytkowania z internetu do obsługiwania nawigacji.
Koszta mogą być także pobierane za korzystanie z usługi - ale to zależy z czego się korzysta, czy ma się wykupiony abonament itp.