• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #439678  autor: mckolan
 05 lis 2010, 23:05
Witam! Mam następujący problem otóż mam Sony Ericssona J10i2 Elm i laptopa Lenovo Y550 windows7 i problem polega na tym że gdy na komputerze w ikonce bluetooth w prawym dolnym rogu dam "odbierz plik" to tel wykrywa komputer i zaczyna wysylanie lecz przesle sie zaledwie 100-200kb czyli doslownie sekunda i na tel pojawia się napis "utracono połączenie" jak i na komputerze. Sytuacja wygląda inaczej gdy przesyłam z komputera na telefon i tu nie ma żadnych problemów. Mam jeszcze Se w810i i przesyłam z tego telefonu na komputer bez problemu i na odwrót. Proszę pomóżcie mi w czym może tkwić problem???
Ostatnio zmieniony 06 lis 2010, 15:40 przez mckolan, łącznie zmieniany 1 raz.

#439775  autor: yagi
 06 lis 2010, 16:43
Jaki soft do obsługi BT?

Jaki moduł BT jest w lapku?

Próbowałeś SE PC Suite albo PC Companion?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#439835  autor: aga
 06 lis 2010, 21:52
Chyb SE i Lenovo się nie lubią ;-) Mam N500 z Vistą i zarówno przy Hazelu jak i K550i są problemy z połączeniem bluetooth. U mnie z kolei przechodzą wszystkie pliki, tylko że po transmisji wyskakuje błąd i bluetooth w kompie przestaje działać. Nie ma znaczenia czy pliki przesyłane są z telefonu czy z komputera. Dopiero ponowne uruchomienie komputera przywraca sprawność bluetootha. Przy przesyłaniu plików przez SE PC Suite nie ma takich problemów.

#439865  autor: mckolan
 07 lis 2010, 00:31
w lapku mam cos takiego - Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

A w tel nie wiem gdzie to sie sprawdza :?: a oprogramowanie w tel mam R7CA061prg1231-1917_GENERIC_SU

Próbowałem PC Suite i fakt działa.. ale o wiele wygodniejsze bylo mi przesylanie plikow przez BT i fajnie by bylo gdyby to sie dalo skonfigurowac jakos. Jesli nic sie nie da z tym zrobic to bede musial co chwile kabel podlaczac coz nie bede mial wyjscia hehe
Nie raz usuwalem urządzenie bluetooth z tel i z kompa i od nowa je parowałem i nic nie pomagało. Hmm..