Witam,
Większość zalet tego modelu została wymieniona w komentarzach. Dla nowych potencjalnych użytkowników SE C902 bardziej istotne będą minusy zauważone przez użytkowników takiego telefonu. Posiadam C902 od przeszło pół roku. Jako największą wadę uważam nieprzewidywalne samoczynne wyłączanie się telefonu, nawet w sytuacjach, gdy był położony w stanie naładowanym (bateria 98%) na biurku. Podobne zjawisko było obserwowane przez innych użytkowników C902 i było przez nich sygnalizowane na stronach internetowych. Nie jestem odosobniony z kłopotami tego telefonu.
Naprawa gwarancyjna polegała na wgraniu nowego (podobno najnowszego firmware!), ale nie przyniosło to żadnej poprawy. Moje usiłowania wymuszenia odpowiedzi w tej sprawie w "Serwisie Centralnym" jak i w Sony Ericsson POLSKA - kończyły się niepowodzeniem. Na wysłane przeze mnie faksy z pełnym opisem usterki oraz dokumentacją dokonanych napraw - nie otrzymałem żadnej odpowiedzi!!!
Usterka jest na tyle poważna, że nigdy nie wiesz, czy ten telefon przypadkowo sam się nie wyłączył. zy może to być sprawa niedoskonałego oprogramowania? - tego nie wiem. Czy samemu można wgrać jakieś inne nowsze oprogramowani, które jest sprawdzone,że zapobiegnie takim niespodziewanym samoczynnym wyłączaniu się telefonu? - na te pytania też nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. chociaż wgrany przez serwis, podobno najnowszy soft - nic nie zmienił!!! Boję się na własną rękę wgrywać nowe wersje softu ze strony SE, gdyż w razie niepowodzenia usunięcia defektu - mogłoby to być podstawą odrzucenia przez SE moich roszczeń gwarancyjnych.
Są też inne mankamenty tego modelu, ale wymienię tylko jeden - brak możliwości zapięcia smyczy, która dla niektórych odgrywa ważną rolę w codziennym użytkowaniu. Jakość dźwięków głośnika pozostawia bardzo wiele do życzenia.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2009, 19:21 przez Farina, łącznie zmieniany 1 raz.