• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #33687  autor: Marek
 07 gru 2005, 21:05
czy w k750,d750,w800 mozna zrobic przyblizenie zdjecia (podczas przeglądania , co do pixela) tak jak to ma cx65 n6020 czy n7650? jakie najwieksze zdjęcie mozna edytowac? czy lampa z aparatu dostatecznie podswietla w nocy?

bylbym wdzieczny gdyby ktoś mi przesłał zdjecie 2,0pix robione w dzień i w nocy(z lampą) i kilkunastosekundowy filmik w wyższej rozdzielczości.
[email protected]

jak pomożecie to dzieki

#33706  autor: yagi
 08 gru 2005, 12:03
czy w k750,d750,w800 mozna zrobic przyblizenie zdjecia (podczas przeglądania , co do pixela) tak jak to ma cx65 n6020 czy n7650?
Tak mozna i do tego mozna ten przyblizony wido0k zapamietac jako plik. Nietety nie mozna tego chyba robic tak jak robia to wspomniane przez Ciebie aparaty - nie mialem z nimi do czynienia. Najlepiej idz do salonu lub komisu gdzie maja K750i lub W800i i pobaw sie nim chwile ;)
jakie najwieksze zdjęcie mozna edytowac? czy lampa z aparatu dostatecznie podswietla w nocy?
W telefonie mozna edytowac nawet zdjecia 2 megapixele. Co do lampy to nie licz na wbudowane diody. Lepiej zainwestowac w lampe blyskowa do telefonu - nie widzialem jeszcze jak dziala wiec nie moge napisac wiece. Na pewno jest lepsza od podswietlenia z telefonu...

#33831  autor: zdzisiek
 09 gru 2005, 00:37
Akurat mam zdjecie zrobione w calkowitych ciemnosciach przy pomocy wylacznie tego telefonu i jego LED-ow. Niestety fota zrobiona w niskiej rozdzielczosci ale tu chodzi o oswietlenie pomieszczenia. TU FOTKA mam nadzieje ze sie wtawila.

#33838  autor: piotrz
 09 gru 2005, 08:02
mmmmmmm!!! bardzo dobre zdjęcie jak na takie, które jest robione w ciemnościach.. :shock: :P
Ale mam nadzieje, że doświetlałeś TYLKO diodkami!! bo jakoś bardzo mocno oświetliły tą kuchnię :wink:

(moja 6600 robi gorsze zdjęcia w pełnym świetle)...ale to tylko na marginesie

#33853  autor: zdzisiek
 09 gru 2005, 13:08
Tak... autentycznie tylko diody ale wlaczony tez tryb nocny. Podczas ustawiania sie do zrobienia foty diody te swieca dosyc jasno natomiast przy samym "cyknieciu" rozblyskuja jeszcze bardziej. Postaram sie za chwile wstawic fotke w duzej rozdzielczosci zrobiona normalnie w ciagu dnia.

[ Dodano: Pią 09 Gru, 2005 ]
zdjecie d750i Zrobione w normalnych warunkach w maksymalnej rozdzielczosci ma 517KB. Zrobilem je rowniez na papierze w fotolaboratorium. Wyszlo na tyle dobrze ze babeczki tam pracujace nie chcialy uwierzyc iz zrobione zostalo telefonem. Prawda jest taka ze najlepsze foty z tego SE wychodza przy swietle dziennym. Natomiast w pomieszczeniach do tego oswietlonych zarowka cudow nie mozemy sie spodziewac ale tragedji tez nie ma. Wada chyba jest to ze przy duzej rozdzielczosci aparat potrzebuje chwili w bezruchu (aby zdjecie dobrze wyszlo). Jesli macie jeszcze pytania to chetnie odpowiem.