• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #321236  autor: Smyku
 05 mar 2009, 14:34
czy to tylko seria telefonów z Vodaphon czy polskie także tak mają? zastanawiam się nad kupnem tego telefonu i teraz tak jakby od tego zakupu się oddalam, chcę kupić nowy ale serwisy w razie pęknięcia nie chcą wymieniać twierdząc iż te pęknięcia mogą być z winy użytkownika. wiec jak to jest z tymi sprzedawanymi z polskiego źródła a nie ściąganego z zagranicy?

P.S.
a przy okazji jak piszę tego posta już, wiecie może już coś na temat polskiego menu w Xperii? czy wciąż dostępna będzie wersja anglojęzyczna?
Ostatnio zmieniony 18 mar 2009, 11:41 przez Smyku, łącznie zmieniany 1 raz.

#321240  autor: jeevelin
 05 mar 2009, 14:54
cześć
Co do pęknięć, to nie wiem, bo polskie źródła powinny tak samo wymieniać uszkodzony sprzęt, jak w przypadku zagranicznych. Ale o to chyba lepiej spytać takich, co się zajmują ochroną praw konsumenta, albo czymś podobnym. A szkoda byłoby z takiego powodu odrzucić chęć kupna, bo to naprawdę dobry telefon.
Co do polskiego oprogramowania, to gdzieś czytałam, że już jest dostępne, zdaje się, że rzucili na rynek gdzieś na początku tego roku, w styczniu, czy lutym. Nie wiem dokładnie, bo na razie wystarczyła mi wersja angielskojęzyczna. Ale warto chyba sprawdzić.

#321412  autor: jeevelin
 06 mar 2009, 14:14
Dowiedziałam się, że możliwość pęknięcia zachodzi tylko w pierwszej serii produkcyjnej, od tej pory już zostało poprawione, więc nie ma się czego obawiać.
A w razie czego, to wszędzie powinni to naprawić.

#321452  autor: Smyku
 06 mar 2009, 18:37
jeevelin, co do tej serii to właśnie słyszałem ze to te ściągane właśnie z zagranic seria z Vodaphon, jeevelin czy korzystasz już może ze spolszczonego menu?
krolik, no wciąż myślę nad zakupem, szwagier chce mnie namówić na androida ale jakoś nie jestem przekonany, jakoś interfejs wm bardziej do mnie przemawia, chyba to przyzwyczajenie :)

#321591  autor: pmsphotography
 07 mar 2009, 15:50
Miałeś androida w ręku? Ja miałem przez 2 dni. Choćby mi za darmo dawali to bym nie wziął... Porównując do Xperii (szybkość, wydajność, wyświetlacz, wykonanie) to śmiech na sali ;)

#321594  autor: Smyku
 07 mar 2009, 15:59
pmsphotography, niestety nie miałem przyjemności użytkowania androida, wiele o nim czytałem i oglądałem filmy w internecie, z wm miałem już do czynienia wiec raczej ku nie mu sie skłaniam :)

#321597  autor: pmsphotography
 07 mar 2009, 16:15
I zdecydowanie popieram... Android odrzucił mnie od Ciebie zdecydowanie (wymiarami też...)

#321872  autor: jeevelin
 09 mar 2009, 09:28
Tak, to te zagraniczne, przede wszystkim te sprowadzane z Anglii. Nie, na razie nie korzystam z polskiego menu, jakoś dotychczas nie było potrzeby. A co do androida, to nie wiem, nie miałam jeszcze z nim do czynienia, ale polecałabym zostać przy xperii, zwłaszcza jeśli już znasz wm i Ci odpowiada.

#321896  autor: Smyku
 09 mar 2009, 13:12
jeevelin, system wm cały czas do mnie przemawiał:) na symbian`a też złego słowa nie powiem :) z androidem nie miałem do czynienia

#322679  autor: takker007
 13 mar 2009, 11:39
Wm to fajna sprawa.Łatwo go urzywac i ma tyle opcji ze jak na telefon to spokojnie wystarczy.Dla mnie troche drogi ale jak bym miał tyle kassy to bym napewno kupił!

#322682  autor: jeevelin
 13 mar 2009, 12:01
Smyku, no to problem z głowy, nie?
Co do porównań, to też nie mogę wiele dodać, bo osobiście znam tylko wm. Tylko słyszałam takie pogłoski, że jest odrobinę lepszy od symbiana, ale chyba to już zależy bardziej od gustu użytkownika :)

#322691  autor: vinc
 13 mar 2009, 12:44
Chciałbym przypomnieć, że nie jest to temat odnośnie porównania systemów w telefonie. Wobec tego proszę się wypowiadać zgodnie z tematem...

Obrazek

#322765  autor: Smyku
 13 mar 2009, 20:14
jeevelin, tak decyzję już podjąłem, kupuję :) mam nadzieje że nic mi pękać nie będzie a wm będzie odpowiednio śmigał, ale jeśli ktoś z użytkowników korzysta, a ma do czynienia z rysami, pęknięciami czy jeszcze innymi ciekawymi przypadkami odnośnie okucia xperii, niech pisze a wątek pozostanie otwartym

#323436  autor: jeevelin
 17 mar 2009, 10:33
to życzę powodzenia, i żebyś nigdy nie pożałował tej decyzji :wink:
Przy okazji, żeby zostać przy temacie, dowiedziałam się, że serwisy takie rzeczy załatwiają mniej więcej w ciągu 2 tygodni

#323681  autor: takker007
 18 mar 2009, 13:30
Ja juz mam go 4 tygodni i nie mam znim rzadnych problemuw.troche rysy to ma ale to tez tylko dlatego bo nie uwazam na niego.kupiłme do niego mircoSd 8Gb i mi troche zwolnił wm ale da sie wytrzymac

#330387  autor: vidzsorgo
 20 kwie 2009, 12:39
wie moze ktos gdzie mozna kupic tanio obudowe?sklepie jest za drogie

#330399  autor: jeevelin
 20 kwie 2009, 13:50
Niestety, nie wiem. W ogóle w sklepach można dostać obudowę? Raczej chyba tylko części, nie całą, bo nawet serwisy się skarżą, że nie mają wszystkich części.
A i tak nie myślę, żeby obudowy tak krążyły na rynku poza sklepami, a nawet jeśli (choć wątpię), to też nie wiadomo, jakie one są jakościowo.
A jeśli już chcesz wymienić obudowę, to nie lepiej oddać do serwisu? Trochę dłużej potrwa, ale większa szansa, że zrobią dobrze, no a poza tym na gwarancję robią za darmo. Chyba, że nie masz gwarancji?