• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #321021  autor: Klombik
 03 mar 2009, 21:15
Niedawno nabyłem SE c702, telefon wspaniały!
Irytuje mnie jedynie powolne MENU, czasami dość opóźnione reakcje na włączenie danej funkcji(nie jest to rzecz bardzo uprzykrzająca życie, jednak stwarza to pewien mały dyskomfort). Nasuwa mi się pytanie: "W czym problem?"
Być może, że jest to spowodowane tym, iż jest to pierwszy model z serii 'C' i to MENU ma pewne niedociągnięcia(nie wiem jak zachowują się inne modele spod tego znaku). Pomyślałem, że może mieć to również związek z pamięcią wew. i (co bardziej prawdopodobne moim zdaniem) pamięcią zew. Obecnie korzystam z karty 128MB i boję się, czy po dołączeniu karty 2GB spowolnię sprzęt jeszcze bardziej, [lub], czy w ogóle odczyta ową 2GB kartę?

Nie wiem, czy mój tok myślenia jest prawidłowy, więc proszę o pomoc, radę.
wersja oprogramowania to: [1204-9289R3DA028080907]

PS.
Pisząc "MENU", mam oczywiście na myśli cały system na którym bazuje telefon, nie tylko tabelę z wyborem funkcji :)

#321025  autor: kowcio
 03 mar 2009, 21:24
Spróbuj zaktualizować oprogramowanie SEUS'em- to lek na całe zło dla SE ;) Gwarancji nie stracisz, tylko postępuj ściśle wg wskazówek.

#321090  autor: orson_dzi
 04 mar 2009, 12:30
Złom? :-D

Zrób aktualizacje oprogramowania i napisz jakie będą efekty, jak nie pomoże to dalej będziemy myśleć ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#321124  autor: Klombik
 04 mar 2009, 16:21
Na ten czas wstrzymam się od aktualizacji. Telefon dostałem w sobotę z salonu ERY, dlatego myślę ze oprogramowanie jest nowe, ale z tym nigdy nie wiadomo.
Poczekam, aż dostanę kartę 2GB i przekonam się jak sobie z nią poradzi telefon, czy w ogóle ją odczyta.

Jeżeli telefon sobie nie poradzi i będzie porządnie spowolniony, to sprawa jest jasna, postaram się coś zwojować wspomnianym wyżej SEUS'em.

[ Dodano: 2009-03-05, 18:10 ]
Więc Panowie nie widzą innego wyjścia niż uaktualnienie?

Jednak ciekawi mnie, dlaczego telefon ma takie problemy. Na myśli mam tu tzw. "mulenie".

[ Dodano: 2009-03-07, 15:17 ]
Panowie :) chyba kryzys w większym stopniu został zażegnany. Przyczyną był stale włączony moduł GPS. Dopiero wczoraj przypadkowo wchodząc w ustawienia usług nawigacyjnych, ukazała mi się informacja o włączonym module GPS :) Teraz telefon radzi sobie sprawniej. Mam nadzieję, że oszczędzi mi również baterii, która wytrwała niespełna 3 dni od ładowania. Ten wynik nie był dla mnie zachwycający i mam nadzieję, że teraz się poprawi.

Niemniej jednak, dziękuję za pomoc :)

#326671  autor: bartek93
 31 mar 2009, 10:18
wejdź w Usługi lokalizacyjne-> ustawienia-> Wyłącz GPS i przyspieszy :)

...:::GALAXY LITE:::...