• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #320512  autor: Kayako
 01 mar 2009, 11:46
Postaram się opisać mój problem, choć będzie to trudne, bo się po prostu na tym nie znam ;)

A więc, dostałam telefon (Plus), ale pozbyłam się simlocka i włożyłam kartę Orange (abonament z podziałem pół na pół na połączenia w sieci i na inne sieci).
Udało mi się skonfigurować MMSy (które przed konfiguracją nie dochodziły, a po - już tak [logiczne]), ale nie wiem, czy konfigurować WAP i GPRS. Głównie chodzi o to, żeby przy połączeniu z GPRS nie traciła funduszy z tych przeznaczone na inne sieci.
Chyba, że nie jest tak, jak piszę - przy połączeniu z GPRS nic mi nie ucieka, tylko po prostu dopłacam do abonamentu. Trudno jest mi to teraz stwierdzić, bo i tak przekroczyłam kwotę na te nieszczęsne inne sieci i stąd moje w/w pytanie. A wydaje mi się, że nic nie "ciągnie" z tej połowy przeznaczonej na Orange.

Gdyby ktoś się zorientował, o co mi chodzi i mógłby mi odpowiedzieć na pytanie, to bym była bardzo wdzięczna :)

#320518  autor: Kaczy
 01 mar 2009, 12:02
Napisz jaki masz abonement. Bo to nie ustawienia telefonu decydują o pobieraniu opłat tylko konkretne zapisy z regulaminu. Zapewne masz umowę, gdzie masz podział pół na pół, ale na połączenia głosowe, a nie typu data.

...::: Made for loneliness :::...

#320797  autor: Kayako
 02 mar 2009, 17:59
Jaki mam abonament... Mogę Ci tylko powiedzieć, że wynosi on 35zł (nie wiem, czy chodziło Ci o taką odpowiedź - po prostu nie znam się i mogę odpowiedzieć Ci tylko tyle), ale w trakcie przeglądania mojej taryfy na Orange online zauważyłam jakieś pokićkanie i muszę to wyjaśnić.
Więc na razie zapytam jeszcze raz, i głównie to mnie interesuje:
Kayako pisze:Udało mi się skonfigurować MMSy (które przed konfiguracją nie dochodziły, a po - już tak [logiczne]), ale nie wiem, czy konfigurować WAP i GPRS.
Więc konfigurować, czy nie?