• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #245238  autor: bilu1991
 11 sty 2008, 20:40
Nigdzie nie ma informacji , a jesli sa to tylko szczątkowe nie wnoszące nic do tematu
Stad ten temat
Chcę dobrac jakkes głosniki do mojej k800setki, ale jak wiadomo nie chce tego robic w cimno. Interesują mnie wasze opinie na temat każdego z rodzaju glosników , np.

Model:
Co przeszkadza w użytkowaniu:
Na co narzekasz: (jakość, okablowanie, głośnośc, wutrzymaość, transport, itp)
Co warto wyróżnić: (jakośc , głośność, wykonanie, itp)
Model na tle pozostałych: (ktory głosniejszy, ktory lepsze basy, itp )

Pytania:
1. Czy bliskie ułożenie głośników w MPS-75 nie powoduje gorszej jakości?
2. Czy głośniki z allegro są orgialne, czy tak jak w przypadku sluchawek poanuje szara strefa podróbek?
3. Cyz ktos pryzpadkiem nie kupił akcesoriów lub telefonu u tego sprzedawcy?
http://allegro.pl/show_user.php?uid=1489563
i jak oceniacie wiarygodność orginalności tych głosników?
http://allegro.pl/item295733338_glosnik ... rakow.html
Czy może lepiej poszukać na prywatnych aukcjach od osób, ktore dostały do w200i albo z ery?
4. Czy średnica membran we wszystkich modelach jest taka sama?

Pozdrawiam

#245267  autor: tomekhej
 11 sty 2008, 23:21
Ja mam MPS-70 podłączone do W950i. Dźwięk jest nieco cichy, ale i tak spokojnie słychać w drugim pokoju i używam telefonu zamiast wieży. Co do czystości głosu, to wysokie tony idą całkiem ładnie w całym przedziale głośności, a niskie przy głośnym graniu trochę pierdzą :wink: Kabel pozwala na dość szerokie (~1m) rozłożenie głośników, dzięki czemu można poczuć przestrzenność i głębię muzyki. To tyle moich przemyśleń na temat MPS-70. Jeżeli się przydało, wiesz co nacisnąć :-D A te MPS-75 tandetnie moim zdaniem wyglądają, szczególnie mocowanie FastPort, które jeżeli jest sztywne będzie wymuszało lewitację telefonu i możliwość wypięcia wtyczki, lub położenie głośników

#245507  autor: xxxKAMILxxx
 13 sty 2008, 14:28
Ja też mam mps-70 przy swoim K550i, i jestem bardzo zadowolony dzwięk jest czysty !!!
Bardzo głośno grają :P
Kabel jest w sam raz. Ja zakupiłem na allegro u osoby prywatnej, za 65 zł razem z przesyłką :)

Ludzie są... i nigdy nie będą lepsi !!!

#245635  autor: MARIO rlz
 14 sty 2008, 12:05
Też mam MPS-70 podłączone do K550i, grają po prostu świetnie jak na swoją wielkość ;)