• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #101375  autor: kwieti
 01 wrz 2006, 21:58
Co to jest??? Ciągle kiedy dzwonie przed sygnałem wsykakuje komunikta: "Uwaga: Przekaz połączeń aktywny"

Co to jest?? i co to znaczy; jeszcze wczoraj tak nie miałem???
I jeszcze jedno czy zawsze jak dzwoni ktoś z domowego to pisze numer prywatny???

Bo mi wcześniej tak nie psiało tylko sie wyświtlał numer a teraz nie!!!!!

Mi się zdaję że ten drugi problem ma ścisły związek z pierwszym.
Mam nadzieję ze ktoś zna rozwiązanie na ten problem!!!

#101383  autor: Klusek
 01 wrz 2006, 22:04
Po pierwsze zapoznaj się z tym tematem i popraw temat.

Po drugie, jeśli chodzi o ten komunikat to masz albo włączona pocztę głosową i/lub masz aktywną usługę "Kto tam".

Obrazek
Obrazek

#101388  autor: Kaczy
 01 wrz 2006, 22:07
A na problem, że ja jak ktoś dzwoni z prywatnego to nie widzisz jego numeru to tylko jest jedna opcja: ktoś ma włączone zastrzeżenie numeru.

No chyba, że nie widzisz w ogóle numerów osób do Ciebie dzwoniących, to wtedy Ty masz wyłączoną na komórce usługę pokazywania numerów.

...::: Made for loneliness :::...

#101391  autor: przemek910
 01 wrz 2006, 22:12
Jak już to ktos sobie wył. usługe pokazywania numeru ;) Bo numer zastrzeżony jest wtedy gdy niechcemy by podawano go poprzez np. Biuro Numerów.

Z tym przekazem połączeń to nie ma się co martwić, o ile mi wiadomo w każdej Nokii tak jest :)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#101394  autor: Klusek
 01 wrz 2006, 22:15
kin pisze: Z tym przekazem połączeń to nie ma się co martwić, o ile mi wiadomo w każdej Nokii tak jest :)
Jeśli jest właczona poczta glosowa lub inna usługa korzystająca z przekierowania połączeń :-) W każdym telefonie jest to jakoś sygnalizowane. W Nokii jest o akurat taki własnie komunikat.

Obrazek
Obrazek

#101417  autor: Krisu6230i
 01 wrz 2006, 23:20
zgadzam sie mam aktwyna usluge era : kto tam? i tez m i sie to pokazuje natomiast btrak poczty glosowej...

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#101497  autor: szulzykk
 02 wrz 2006, 13:24
numer sie nie wyswietla bo jest zastrzezony :-D a usluge przekazywania mozna wylaczyc w ustawieniach polaczenia :wink:

n6230i.prv.pl back in action !!