Zgadza się,bo zapomniałam dodać że potrzebuję dual sima,a najlepiej dwóch

.Mam za dużo simek niestety,a każdej używam rotacyjnie(wszystkie zarejestrowane),więc główny telefon u mnie w zasadzie nie istnieje

.Byleby jakikolwiek net był bo tak jak używam to jak 30mb na m-c zużyję to jest bardzo dobrze, i działający nie szkodzący uszom dźwięk na słuchawkach i jakoś rozmów nie gorsza niż w 206 to już jest ok.Wiem to minimalizm ale ja na prawdę niczego ekstra nie potrzebuję

choć typowego telefonu bez niczego jak np. samsung 1200 też nie dla mnie, miałam i drażnił mnie brak własnego dzwonka, wyboru tapety i odtwarzacza muzycznego

.Jestem przypadkiem pośrednim między smartfonem a "dziadkofonem" i dla mnie najlepsze telefony to stare dobre SE i nokie na s40. Czyli taki ze mnie ni pies ni wydra

.Dlatego jestem skłonna nawet poeksperymentować z w.w. allview czy maxcomem 238 bo mają 3g. Martwi mnie tylko słabiutka bateria w tych telefonach na papierze i tu nawet nokiopodobne coś wygrywa.

W nokiopodobnych działanie dual sima jest bardzo sprawne i zaletą jest możliwość wyboru simki tj nie ma znaczenia czy daję simkę do 2 czy 1 bo oba wejścia są traktowane identycznie i właśnie coś takiego mi potrzeba.Może cię zdziwię ale do czego właściwie służy apka WhatsApp

Dodam od razu że nie korzystam z żadnych apek poza operą mini,odtwarzaczem muzycznym,notatnikiem, zegarem, budzikiem kalkulatorem,i konwerterem miar

.Więc nawet brak wspierania w danym systemie to nie jest dla mnie problem,bo z tej apki i tak nie korzystam.