225 bo:Pytam pisze:Jest ktos kto bawil sie nokia 220 i 225 ? Ktora lepsza ?
a.większy ekran wygodniejszy,
b.szybsze łącze przez usb
A co do reszty zero różnic bo oba mają ten sam soft i oprogramowanie tj s30+
Sprzedawca w media expert twierdzi że ma mini sim czyli standardowa karta sim co do wielkości.I tak też twierdzi strona nokiiPytam pisze:Informacje w necie sa sprzeczne dlatego tez pytam posiadaczy tego telefonu.
Poważnie ? to teraz mi powiedz ile zdjęć ,muzyki ,video czy gier zmieścisz w telefonie co ma Pamięci 4-5mb?no pomyśl ,mnie nawet jedna mp3 by się nie zmieściła...A "cudowna"nokia 225 daje właśnie tyle dla Użytkownika Podstawowej pamięci mówiąc wprost bez karty pamięci nawet nie ma sensu tego fona używać nie mówiąc o uruchomieniu, no chyba że ktoś będzie używać dzwonków, tapet ,motywów z tych zainstalowanych fabrycznie zdjęć robić nie będzie ani filmików oglądać(ani nagrywać) tylko rozmowy i smsy,dodam że ostatnimi czasy nokia się wycwaniła i daje blokadę na usuwanie zbędnego balastu co znaczy że musisz się męczyć z całą masą Zbędnych dodatków a pamieć wolnej więcej mieć i tak nie będziesz.hdfunpack pisze:Właśnie chodzi mi o to, żeby przeniósł muzyke, wideo, gry i zdjęcia na kartę pamięci (jak nie można za pomocą telefonu to za pomocą komputera, podłączyć w trybie pamięci masowej) po to, aby zrobić miejsce dla wiadomości w pamięci telefonu, których sie nie da przenieść.
Pewnie że się opłaca ale należy pamiętać ze są ludzie co potrzebują telefonu Tylko i wyłącznie do rozmów i ewentualnie smsów i zdjęć telefonem nie robią, kamerki nie używają i zadowalają się dzwonkami ,tapetami i motywami fabrycznie zainstalowanymi,więc dla nich wówczas karta pamięci jest faktycznie zbędna,ale jak ktoś chce już np.własny dzwonek to bez karty pamięci ani rusz.hdfunpack pisze:No nie wiem, w każdym razie myślę, że się opłaca kupić tą karte, chociaż 1gb, bo rzeczywiście to skandal dawać tylko tyle pamięci wbudowanej. Ze swojego doświadczenia wiem, że na np. 3mb pamięci zmieści się na Nokiach około 2500 smsów.
Myślisz że Samsung wypuści coś nowego z solidów? Kupiłbym C3350 ale nie ma gdzie, pomijam sprowadzane wynalazki z chin. Teraz jak się w końcu zdecydowałem na 515 czarną to jakieś dziwne braki są tylko białe w "normalnych" sklepach.sa pisze:Nie wiem jaki producent w najbliższych 2 latach wyda coś tej choćby klasy z tradycyjną klawiaturą bo na dziś zanosi się tylko na odnawianie solidów i modeli s5610 u samsunga a u noki na "cudowne "modele z series s30+...Ogólnie tragedia jak chcesz dobry telefon z tradycyjną klawiaturą...
No akurat jedyne sensowne telefony samsunga z normalną klawiaturą to właśnie solidy i model bardzo powszechny czyli b2710 szczególnie w sklepach z elektroniką w moim mieście i okolicach,zaś model c3350 ostatnio jakoś rzadziej występuje,ale też jest do nabycia(w neonecie ostatnio widziałam coś o.270 do 290zł)ale to może być chwilowe zwłaszcza że samsung nadal do sklepów ładuje tyle solidów(b2710) to znaczy musi je nadal produkować ,bo jakoś wierzyć mi się nie chce że ich tyle wyprodukował i teraz wyprzedaje, w końcu tj model z 2010 roku...następny dość popularny model to s5610(z 2011) i jego kopia s5611,samsung kompletnie nie ma pomysłu na modele z tradycyjną klawiaturą więc produkuje stare modele pod nową nazwą z nieco zmodyfikowanym oprogramowaniem(na gorsze zmodyfikowanym).Xavi pisze: Myślisz że Samsung wypuści coś nowego z solidów? Kupiłbym C3350 ale nie ma gdzie, pomijam sprowadzane wynalazki z chin. Teraz jak się w końcu zdecydowałem na 515 czarną to jakieś dziwne braki są tylko białe w "normalnych" sklepach.