• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #81692  autor: spaz
 24 cze 2006, 23:40
witam

przepraszam, jeśli pytania są na tyle lamerskie, ale przeszukiwanie całego forum to masakra ;)

jestem nowym userem ww nokii i mam kilka pytań odnośnie tego phona:

1. czy można przenieść gry/aplikację na zewnętrzną kartę pamięci
2. zauważyłem że ta nokia nie obsługuje aplikacji które mają powyżej 200kb - mam rację, czy coś mam źle ustawione?
3. jakiego toolsa najlepiej użyć do personalizacji telefonu - ładowanie themów, muzyczek, zgrywanie fotek.. czy używac nokia pc suite? btw, pc suite non stop siedzi w trayu - po kiego grzyba?? ;) nie da się tego wyłączyć? :D
4. czy w telefonie konieczne jest formatowanie baterii - w instrukcji nie ma o tym wzmianki, więc... ?
5. jakiego bluetootha możecie polecić /allegro/ - w sensie instaluje i mi wszystko śmiga bez większych pierdołek. mam tu starego bluetootha którego dostałem wraz z płytą MSI i żeby połączyć się z komórką musze wykonać akrobacje na trapezie i dwa fikołki w przód ;) można kur*** dostać ;)
6. czy istnieją jakieś ukryte kody /kody serwisowe - tak jak w starszych nokiach?/

mam nadzieję że za bardzo nie zamąciłem, ale jestem pod wrażeniem owej komórki ;)

pozdrawiam
Grzesiek

[edit] wyedytowałem "brzydki" wyraz ;)
Ostatnio zmieniony 25 cze 2006, 00:02 przez spaz, łącznie zmieniany 1 raz.

#81702  autor: szulzykk
 24 cze 2006, 23:58
ad1. Nie nie mozna
ad2. Cos chyba nie tak masz ... powinny dzialac
ad3. Mozesz uzywac PC Suite badz Oxygen Phone Menager. Oba sa dobre. Aby wylaczyc PC Suite z traya wpisz w komendach msconfig i odchacz go :-D
ad4. Najlepiej rozladowac a pozniej ladowac ... dla swietego spokoju :wink:
ad5. Zwykly bluetooth wystarczy za 30zl ... i wszystko smiga :-D ps. nie uzywamy tu brzydkich slow :wink:
ad6. Istnieja i sa na forum np do portwela etc.

#81733  autor: spaz
 25 cze 2006, 09:06
dzięki za info.

cholewcia, to mam tu jakiegoś buraka, bo mimo że mam miejsce wolne nie mogę doinstalować żadnej gry. mp3 wchodzą normalnie, więc miejsce na pewno jest etc.

zasadniczo niech mi ktoś wytłumaczy po co mi zewn. karta jak nie mogę tam nic władować.. jak ustawić domyślny zapis /czy coś takiego istnieje/ żeby np. mp3, grafika zapisywała się na karcie a nie w pamięci phone'a?

i jeszcze jedno - jak załadować themy? bo mam Nokia Series 40 Theme Studio 2.0 i nie mam żadnego przycisku UPLOAD..

#81739  autor: szulzykk
 25 cze 2006, 09:55
mp3 przesylasz sobie na Karte pamieci ... Aplikacje musisz zainstalowac. Robisz to za pomoca PC Suite przy pomocy opcji instaluj aplikacje ! Tam bedziesz mial strzaleczki i poprostu przesylasz aplikacje do Kolekcji a nie na karte Pamieci :-D

W ustawieniach aparatu mozesz zmienic folder docelowy gdzie maja byc przesylane zdjecia np na karte pamieci ktora sie bardzo przydaje np do ogladania filmow *.3gp :wink: Poza tym phone ma sam 32mb pamieci wiec Ci spokojnie na wszystko starczy.

Themes poprosto przeciagasz/upuszczasz do folderu Themes czy jak kto woli Motywy i je uaktywniasz :wink: Ten program sluzy do tworzenia czy ewentualnej edycji motywow :smt006

#81740  autor: spaz
 25 cze 2006, 09:59
faktycznie wszystko się zgadza ;)

troszkę techniki i człowiek się gubi...

#81744  autor: szulzykk
 25 cze 2006, 10:13
no czasami tak bywa :wink:

#81751  autor: spaz
 25 cze 2006, 11:11
a czy w zależności od wielkości thema - nie muli on komórki? bo zauważyłem spadek "szybkości działania menu" i ogólnie telefonu?

bo cosik mi przymula i nie wiem co.. jaka tego może być przyczyna? a może wydaje mi się?? ;)
i przy okazji - jaki them mógłbyś polecić - z wyraźnym menu bez żadnych udziwnień..

by wybieram z tych http://nokiathemes.no.funpic.de/themes. ... mit=%3E%3E

i jakoś zdecydować się nie mogę ;)

#81752  autor: MarcinK
 25 cze 2006, 11:18
ja wtrące swoje 3 grosze odnośnie themes, poszukaj na www.mobile9.com :wink:

#81754  autor: szulzykk
 25 cze 2006, 11:19
tak troche zamulac powinien ... zalezy jakiej jakosci jest theme czyli np jakosc menu w zaleznosci od wielkosci ikon etc. :wink: Ja zrobilem swoj wlasny tylko ikonki mam jak w XP a reszta jest poprostu normalna :wink: Skorzystalem z ikonek z tej stronki i z programu Nokia Theme Studio :-D Ogolnie theme nie wiem czy warto polecac poniewaz to rzecz gustu :wink: Jedni wola napackane a jedni wola lad i porzadek :)

n6230i.prv.pl back in action !!