Co się zmieni? Nic się nie zmieni w smartfonach, dalej będzie tak jak jest, zaś ja się boję tylko z tym, co się stanie z tą serią Asha. One też mają być promowane jako Asha przez MS, ale jak to będzie wyglądało? Nie kminię tego. Gdzieś czytałem, że nazwę Nokia mają mieć tylko zupełnie najprostsze modele Nokii, takie jak np. 105 czy też 100. Ale jaki to ma sens?
A to, że piszą i mówią wszędzie że to koniec Nokii, to chyba wiadomo. Jak bedą Lumie, to nie będą Nokie. Ta firma już tego chyba nie zniesie. Polecam:
http://www.spidersweb.pl/2013/09/histor ... -care.html całkiem fajny artykuł i jakoś muszę przyznać, że z bólem, ale się z tym zgadzam

kiedyś Nokia miała mega wartość, którą chyba teraz całkowicie przerzucili na siebie koreańczycy.
Nie pracowałem co prawda u Nokii, ale testowałem od 2010 praktycznie wszystkie modele i ogólnie, co nowszy to gorszy :/ pamiętam takie model jak np. N9. Telefon był świetny, świetny pomysł na system i obsługę, ale ten telefon potrafił mi się kilka razy dziennie restartować, nawet telefon leżał na stole i nagle wywalało logo Nokia. No co jak co, ale np. Android na którego tak wiele osób narzeka, czegoś takiego nie ma. W sumie większość problemów ze stabilnością Androida leży po stronie nakładek producentów, które są do bani. Obciążają telefon i działa to tragicznie. Ja jadę na CM 10.1 i jest mega przepaść w stabilności i szybkości. Porównam to nawet do tej stabilności, którą oferuje Windows Phone. Całkiem powaznie to mówię. Windows też gdyby działał z jakąś nakładką, to byłyby wieczne problemy ze stabilnością.