• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #80586  autor: pumba
 19 cze 2006, 21:45
Tak jak w temacie jak skopiować wiadomości SMS z Noki 3220 do 6280 próbowałem przez Nokia PC Suite zrobić kopie bezpieczeństwa z 3220 na kompa i później przywrócić to do 6280 ale kopiuje mi tylko pare wiadomości, a kontakty i kalendarz są w pełni skopiowane więc tylko mam problem z tymi wiadomościami i co tu teraz zrobić?

#80588  autor: pantera
 19 cze 2006, 21:58
haha gratulujemy , gratulujemy :mrgreen: :mrgreen: zakupu :mrgreen: :mrgreen:

a co do przenoszenia, to poprzesyłać?
albo probowac przenosić na karcie sim ;)

jeszcze raz gratuluję trafnego wyboru :)

#80594  autor: pumba
 19 cze 2006, 22:31
dzięki dzięki pantera ;)
a jeśl byś chciał poczytać historyjkę zakupu mojego telefonu to zaprszam >> TUTAJ <<
A co do przenoszenia wiadomości to na kartę nie da się ich przenieść za pamięci telefonu, a przesyłać też nie chcę bo chcę zachować nr nadawcy ;)

#80635  autor: szczeka
 20 cze 2006, 11:02
oxygenem z tego, co pamietam mozna normalnie zczytywac sms'y i zapisywac, a pozniej je na inny telefon wczytywac :-)

#80703  autor: pumba
 20 cze 2006, 20:27
Tylko że w Oxygenie mam problem z wykryciem 6280 może jest to wina że mam wersję 2.7 albo źle wybrałem ustawienia do połączenia, jeśli ktoś ma jakieś wskazówki jak to skonigurować albo ma nowszą wersję Oxygena to proszę o pomoc, odwdzięczę się napewno ;)

#80729  autor: pumba
 20 cze 2006, 21:55
Nie wiem co jest grane zainstalowałem najnowszą wersję Oxygena 2.10 i dalej nic nie wykrywa mi telefonu, a próbowałem przez kabel i przez Irdę jest jakieś połączenie ale nie wykrywa telefonu. Proszę o wszelką pomoc :(

#80734  autor: wendzior
 20 cze 2006, 21:59
czytni kart pamieci jest dobry na wszystko
mowie ci - zainwestujesz dyche albo dwie i nie bedziesz mial zadnych problemow z programami i transefrem (100-150 MB (nie Mb) na min)

#80736  autor: MarcinK
 20 cze 2006, 22:01
ano fakt, to jest najlepsze,
Pumba , odezwij sie, jak chcesz pozycze si mój, :mrgreen:

#80786  autor: pantera
 21 cze 2006, 01:17
pumba pisze:dzięki dzięki pantera ;)
a jeśl byś chciał poczytać historyjkę zakupu mojego telefonu to zaprszam >> TUTAJ <<
A co do przenoszenia wiadomości to na kartę nie da się ich przenieść za pamięci telefonu, a przesyłać też nie chcę bo chcę zachować nr nadawcy ;)

no to po raz kolejny pogratuluję :) :D :D :D :D

no Twoje przygoy to historia n adobry scenariusz filmowy ;)

a tak juz na koniec to gratuluję cierpliwości :)

pozdrawiam

#80921  autor: pumba
 21 cze 2006, 15:58
wendzior pisze:czytni kart pamieci jest dobry na wszystko
mowie ci - zainwestujesz dyche albo dwie i nie bedziesz mial zadnych problemow z programami i transefrem (100-150 MB (nie Mb) na min)
Tylko powiedz na co mi czytnik kart jak ja chce wgrać SMSy ze starego telefonu a na kartę przecież nie mogę ich wgrać tylko do telefonu a może się mylę? choć nie sądzę ;)
A pozatym nie wiem czy jest sens kupować czytnik kart jak telefon w pełni obsługuje USB 2.0 a telefon mogę ustawić tak że będzie widoczny jako dysk wymienny więc chyba nie ma sensu kupować czytnika ;)

Tankian pisze:ano fakt, to jest najlepsze,
Pumba , odezwij sie, jak chcesz pozycze si mój, :mrgreen:
Dzięki Tankian ale narazie nie potrzebuje, teraz na allegro będę sobie zamawiał kartę do mojego telefonika i u tamtego kolesia czytnik mogę kupić za pół ceny więc chyba się skuszę ;)

pantera jeszcze raz dzięki a mam do ciebie pytanko czy miałeś w zestawie przejściówkę ze starych ładowarek na te nowe? Bo ja jej nie miałem i na stronce nie ma jej wymienionej między składnikami zestawu ale na allegro ludzie sprzedawali te telefony z tą przejściówką i dlatego pytam.

#80928  autor: pumba
 21 cze 2006, 16:40
W końcu udało mi się wykryć 6280 w Oxygenie 2.10 ale nie mogę zapisać nic na telefonie bo mam wersję Trail.

Od Piotrza: Ej no, Pumba! żeby moderator prosił o piracki soft? Moder ma świecić przykładem, a nie takie numery robić :mrgreen: Edytowałem...
Ostatnio zmieniony 21 cze 2006, 18:57 przez pumba, łącznie zmieniany 1 raz.