Witam. Mam problem z wyświetlaczem w nokii 5310. Telefon leżał kilka godzin w dość zimnym pomieszczeniu +/- 12 stopni C. Wtedy też przestał działał wyświetlacz. Działał poprawnie tylko przez kilka sekund i zrobił się czarny. Kilka dni pózniej sam się naprawił i działał normalnie, ale po kilku dniach znowu to samo czarny obraz, nic wiecej. Wymieniłem na nieoryginalny wyświetlacz, ale podświetla go tylko na biało. Poźniej wymieniłem na rzekomo oryginalny, ale dalej cały biały. Może być uszkodzona płytka główna lub potrzebny jest nowy soft? Macie jakieś pomysły? Co z tym moge zrobić? Tel jest dość stary dlatego nie chce płacić niewiadomo ile za naprawę, raczej chciałbym go sam naprawić. Z góry dzięki na informacje.
PS. Zapomniałem dodać, że czasem coś się pojawiało na wyświetlaczu, tzn. takie przemazy. Albo kolory były złe, albo góra na dole, a dół na górze. Ogólnie wtedy strasznie świrował obraz.
PS. Zapomniałem dodać, że czasem coś się pojawiało na wyświetlaczu, tzn. takie przemazy. Albo kolory były złe, albo góra na dole, a dół na górze. Ogólnie wtedy strasznie świrował obraz.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, 15:05 przez kedarg, łącznie zmieniany 1 raz.