• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #606331  autor: krulik661
 07 sty 2013, 19:27
Cześć, mam nokie ashe 203. Szukałem na internecie systemu do tego telefonu i pisało, że system to nokia OS/symbian . Nie znam się za bardzo na tym, postanowiłem poszukać aplikacji pod ten model no i znalazłem, lecz wszystkie albo nie działały (owszem, włączyły się ale latarka nie chciała się włączyć) albo telefon nie obsługiwał formatu. Nie wiem czy szukałem pod złym systemem, dlatego prosiłbym o podesłanie linku do latarki pod telefon Nokia Asha 203, byłbym wdzięczny.

Poza tym - drugie pytanie. Czy pobieranie różnych gier/aplikacji (w tym przypadku latarka), motywów może jakoś wpłynąć na szybkość telefonu? Bo jak pobrałem kilka motywów czy gier telefon zacinał się troszeczkę. I czy jest na to jakiś sposób? No i czy pobieranie takich rzeczy może wpłynąć stale na prędkość chodzenia telefonu, nawet jeśli je usunę? Bo nie wiem czy to nie zepsuje telefonu (pobieranie aplikacji).

//I jeszcze jedno. Czy korzystanie z Facebooka, otwierania zdjęć, które są wsadzane na FB jest darmowe czy zabiera kasę? (mam abonament, nowy telefon) Bo otwierając sklep z aplikacjami, przeglądarke nokia i zwykłą przeglądarkę wyświetlało mi się, że mogą zostać pobierane opłaty zaś przy facebooku nic takiego nie pisało. No i po opuszczeniu facebooka nadal mam u góry ikonke E (internet) i nie chce się wyłączyć, raz po raz wyłączy się po kilku minutach, a nie kiedy musze wyłączyć telefon.

#606351  autor: best
 07 sty 2013, 20:14
Nie wiem co miałoby robić w tym telefonie jako latarka, skoro nie ma lampy błyskowej.
Jeżeli nie masz wykupionego pakietu internetowego, to płacisz za każde połączenie z internetem (z fc też).
Litera E na górze nie oznacza, że internet jest uruchomiony, tylko że jest w jego zasięgu.
I tak instalowanie rożnych rzeczy może wpływać na szybkość działania telefonu.

#606363  autor: krulik661
 07 sty 2013, 20:48
Dzięki za te informacje. Ogólnie to przesiedziałem na facebooku kilkanaście minut, ile będę musiał za to zapłacić? Pierwszy rachunek przyjdzie za kilka dni.

I jeszcze jedno. Wiem, że jeżeli telefon nie ma latarki no to ten program się na nic nie zda, lecz są takie aplikacje, które robią z wyświetlacza latarki. Oczywiście ta aplikacja nie czyni z normalnego wyświetlacza latarki, ale chyba jest troszkę jaśniej, tak?

#606367  autor: best
 07 sty 2013, 21:00
Jak chcesz zrobić z wyświetlacza latarkę, to włącz białą tapetę w galerii. Będzie taki sam efekt.
Co do fc to dowiesz się, jak dostaniesz rachunek. W połączeniu internetowym liczą się przesłane dane, a nie czas.

#606390  autor: krulik661
 07 sty 2013, 22:18
Ostatnie pytanie. Zazwyczaj strona/zdjęcie pobiera 100-150 kb. W przeliczeniu to ile właśnie kosztuje 100/150 kb? Bo kumple coś gadali, że pakiet 150mb kosztuje 10 zł na miesiąc, ale nie mając pakietu, nie wiem jak to jest z cennikiem pobieranych danych z neta.

Co do tej latarki - świetne rozwiązanie, nie wiedziałem, że biała tapeta (zrobiłem zdjęcie kartki, otworzyłem jako zdjęcie normalne) świeci tak dobrze.

#606407  autor: Niezgodna7
 07 sty 2013, 23:49
Natychmiast przestań łączyć się z internetem.
Nie wiem w jakiej sieci masz abonament, ale Twój rachunek będzie DUŻY.

#606408  autor: aizo
 07 sty 2013, 23:52
Jaki Op?

Zaloguj się stronie operatora i sprawdź stan konta i biling

Połączenie nie może być zrealizowane.
 #606424  autor: wook
 08 sty 2013, 07:36
krulik661 pisze:Cześć, mam nokie ashe 203. Szukałem na internecie systemu do tego telefonu i pisało, że system to nokia OS/symbian
System w tym telefonie to Nokia OS a dokładniej S40 6th. Żadna Asha nie ma symbiana. Musisz więc szukać aplikacji java a nie symbian.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#606487  autor: krulik661
 08 sty 2013, 15:23
Chcąc korzystać z internetu najlepiej wykupić pakiet, tak?

Mam w T-Mobile, zalogowałem się na stronę i jest jakiś rachunek 17 zł, to chyba to. :D

#606491  autor: wook
 08 sty 2013, 15:26
tak wykup pakiet internetowy (najlepiej z lejkiem wtedy nie martwisz się ilością przesłanych danych).

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#606499  autor: krulik661
 08 sty 2013, 15:44
Skąd będę wiedział, że skończy się mój pakiet żeby nie było tak, że megabajty mi się skończyły, a ja nadal korzystam z internetu.

Poza tym. Podesłalibyście mi link do pakietów internetowych na abonament do T-Mobile? Bo znalazłem jedynie na kartę.

Pytania mogła być głupie, ale nie znam się kompletnie na tym wszystkim.

#606608  autor: orson_dzi
 08 sty 2013, 22:09
Mamusiu...
krulik661 pisze:Podesłalibyście mi link do pakietów internetowych na abonament do T-Mobile?
Nie.
Logujesz się do iBOA, wchodzisz w usługi i tam wybierasz pakiet. Wszystkie pakiety Blueconnect są z lejkiem. Jak skończy się limit, to dostaniesz SMS-a. Pakiet monitorujesz w iBOA.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#606787  autor: krulik661
 09 sty 2013, 17:28
okey, mozecie zamknac temat.