• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #593983  autor: paixx
 08 lis 2012, 16:36
Witam
Niedawno zakupiłem Nokie Asha 302 i mam wiele pytań co do tego telefonu..
Wielkim problemem jaki obecnie mam to karta pamięci.
Przez około 2 miesiące używałem karty pamięci ze starego telefonu jednakże pewnego dnia telefon przestał ją czytać.
Oddałem Nokie do naprawy i powiedziano mi iż muszę zakupić inną kartę jednak po włożeniu starej(gdy odebrałem Ashe) DZIAŁAŁA lecz około 3godziny i dalej to samo.
Wczoraj pożyczyłem inna kartę od kolegi, wydawało się wszystko dobrze lecz po dniu kolejny raz problem z odczytaniem karty tak jakby jej nie było..
Powoli zaczyna mnie to irytować ...

Czy potrafi mi ktoś powiedzieć co jest grane ?

#594112  autor: Spioszek
 09 lis 2012, 00:41
Jeśli na innej karcie jest to samo, a formatowanie karty nic nie pomaga to prawdopodobnie masz uszkodzony czytnik kart pamięci w tel.

#594171  autor: paixx
 09 lis 2012, 13:40
Czyli mam oddać go ponownie do naprawy ?
A co zrobić jak sytuacja będzie się powtarzać ?

#594187  autor: Spioszek
 09 lis 2012, 14:42
Najlepiej dać 100% dobrą karte pamięci sformatować ją i obserwować czy wszystko ok.
Kuzynka miała kiedyś problem z czytnikiem kart pamięci.
I miała takie same objawy telefon nie widział karty.

Jeśli sytuacja będzie się powtarzać daj ponownie na gwarancje i podaj że czytnik po pewnym czasie nie widzi karty i by to konkretnie przetestowali zanim oddadzą tobie od nowa tel.

Ogólnie jeśli usterka się powtarza tak z 3 razy masz prawo żadać nowego telefonu pozbawionego wyżej wymienionych wad.