• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #552657  autor: DaaaeK
 07 maja 2012, 21:49
Panowie, mam problem z internetem. Wcześniej wszystko elegancko śmigało, a ostatnie 2 tygodnie to męka. Zaznaczam od razu, że pakiet wykupiony i kasa na koncie jest. Problem wygląda następująco: internet działa kiedy chce. Włącza się na 5-20 minut i nagle telefon się strasznie zacina, litera "E" w kwadracie z lewego górnego rogu zmienia się w literę "G" w kwadracie i od tego czasu internet nie działa i włącza się o losowych godzinach, np przez parę godzin nie chce drgnac. Dzwoniłem już do operatora z tym problemem, oni wszystko posprawdzali i powiedzieli, że u nich wszystko działa jak należy. Gdziekolwiek jestem tak się dzieje, w centrum miasta, na wsi. Wszędzie dzieje się to samo :/ Ja już nie wiem o co tu chodzi.

Telefon: Nokia x2
operator: heyah
Ostatnio zmieniony 08 maja 2012, 21:36 przez DaaaeK, łącznie zmieniany 1 raz.

#552705  autor: dario321
 08 maja 2012, 08:04
literka E to pewnie polaczenie EDGE,a literka G to... GPRS?moze przestaw ustawienia sieci na GSM.kombinuj-moze przywroc ustawienia fabryczne,wgraj na nowo soft.

#552730  autor: Niezgodna7
 08 maja 2012, 10:02
Mnie to się kojarzy z winą operatora. Tak, wiem, zasięg był, będzie i jest. Ale w tym przypadku wskaźnik zasięgu nic nam nie "powie"..