• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #546107  autor: mmarek
 07 kwie 2012, 18:33
Witam. co to za dziwna ikonka którą zaznaczyłem na zdjęciu ? Po prostu telefon sam sie łączy z internetem i ta ikonka co kilka sekund zaminia sie w ikonke koperty smsa. W tym czasie telefon wysyła jakieś dane bo sprawdziłem w transferach danych, nie pobiera żadnych danych tylko wysyła. Co to może być ? Ten telefon nie ma żadnych zainstalowanych aplikacji, jakis gierek itp. wyłaczanie, wyjmowanie baterii, karty sim nic nie daje. Nawet w ustawieniach jest ustawione że nie ma prawa sie sam łączyć z netem. Co jest grane ?

http://imageshack.us/f/24/nokiake.jpg/
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2012, 22:30 przez mmarek, łącznie zmieniany 1 raz.

#546115  autor: Ramirez
 07 kwie 2012, 19:56
To wygląda na problem z wysłaniem jakiegos starego MMSa.
Może masz mmsa w skrzynce nadawczej i co jakiś czas próbuje się wysłać a że masz cos nie tak z profilem dla MMSów to tak sie dzieje...

#546126  autor: mmarek
 07 kwie 2012, 20:56
Dzieki Ramirez na nakierowanie. Problem był z tym, że nie ja ale ktoś próbował do mnie wysłać mmsa, przyszedł później sms, że tam na stronie plusa jest jakiś mms i hasło do niego tylko dziwne że mój tel cos próbował wysyłać. Dałem NIE w ustawieniach "zgoda na odbiór MMS" i problem zniknął. Dzięki